Nõmme linnaosavanema Hanno Pevkuri sõnul peaksid nende piirkondade elanikud kindlasti hoiatama mürkloomaga võimaliku kokkupuutumise eest eelkõige omapäi õues mängivaid lapsi, teatas Delfile Nõmme linnavalitsuse pressiesindaja.

“Kuna meile on lühikese perioodi vältel laekunud informatsioon hajameelsete rästikute kohta juba neljal korral, võib arvata, et praegused looduslikud tingimused ja kevad on pannud rästikud liikuma ja neid võib Nõmmel sattuda vägagi erinevatesse paikadesse,” lisas ta.

Kuigi rästik inimest otseselt ei ründa ja pigem üritab ta peitu pugeda, tasub mürkmadu kohates siiski ettevaatlik olla ning teda mitte torkida.

„Rästik kasvab Eesti oludes tavaliselt umbes poole meetri pikkuseks. Teda iseloomustab sikk-sakk seljal, kolmnurkne pea ja nn kuri ilme näol, sest tema pupill on vertikaalne,” teatab pressiesindaja.

Rästik on elussünnitaja, kusjuures tema augustis 16-17 cm pikkusena sündinud pojad on kohe mürgised. Rästiku värvus võib varieeruda pruunist-hallist mustani, kohatud on isegi rohekaid isendeid.