Nõmmel, Lõuna tänavas aastaid sööti seisnud vana haiglahoone paisati müüki miljoni euro eest ning Viru Haigla AS soetas selle 2016. aastal. Esialgsete plaanide kohaselt loodeti teenust pakkuma asuda juba 2016. aasta jõulupühade paiku, ent eakate kodu on elanikeks valmis alles nüüd.

“Oleme uue Nõmmel avatava eakate kodu puhul panustanud eelkõige kvaliteedile ja hoolealuste heaolule, seetõttu on ka töötajaid sinna planeeritud sellisel määral, et kõik tunneksid end tõesti hoituna,“ märkis Viru Haigla juhatuse esimees Meelis Kukk ning lisas, et saja hoolealuse kohta hakkab ettevõte Nõmmel tööd pakkuma 40 inimesele, kes on suures osas juba edukalt komplekteeritud, ent üksikud töökohad on täna veel ka vabad.

"Parkmetsaga ümbritsetud hoone kolmel korrusel on sada kohta kaasaegselt renoveeritud ühe-, kahe- ja kolmekohalistes tubades. Ajalooline esinduslik hoone on kaasaegselt renoveeritud ning toad on moodsalt hubased. Majas on saun ja massaažiruum, arvutinurk ja raamatutega sisustatud lugemistuba ning kvaliteetsete seadmetega mahukas köök. Väikese kööginurgaga lugemistuba saab kasutada ka lähedastega pidulike sündmuste tähistamiseks," iseloomustab Kukk uut eakate kodu.

Kohamaksumuse hinna sees on Meelis Kuke sõnul ööpäevaringne hooldus ja turvalise keskkonna loomine, toitlustus ja vajadusel erimenüü vastavalt kliendi terviseseisundile, hügieenitoimingud, esmaabivahendid ning käsimüügiravimid vastavalt kliendi terviseseisundile, liikumisabivahendid, tegevusjuhendaja käe all läbiviidavad tegevused ja kultuuriüritused, televiisor igas toas, raamatud-ajalehed-ajakirjad, lauamängud ja arvuti kasutamine.

Nõmme eakate kodu opereerivale Viru Haiglale kuulub erinevaid raviteenuseid pakkuv Tapa tervisekeskus, iseseisev statsionaarne õendusabi ja hooldekodu, erihoolekandeteenuseid pakutakse Kohtla-Järvel. Lisaks kuulub Viru Haigla AS gruppi ka AS Karell Kiirabi.