Teriku sõnul näitab Nõmme noortemaja võimaliku kolimise kajastamine ja sellele järgnenud nördinud reaktsioonid sotsiaalmeedias, et suure linna ametkonnad pole õppinud oma varasematest vigadest kommunikatsiooni vallas. "Ametnikud on tummalt asju ajanud," sõnas Terik. "See on sama, kui restoranis ei küsitaks, mida soovid, vaid kelner otsustaks, mis sulle hea on. Oma plaane ei tutvustata, ei selgitata põhjuseid ja tagamaid, miks sellised ideed on päevakorda tulnud – see sünnitab konflikti."

Linnaosa vanem täpsustas, et oleks normaalne, et need, keda tehtavad otsused puudutavad, on lahenduste väljatöötamisse kaasatud, mitte ei saa asjast teada üleriigilisest meediast. Praegu läks nii, et haridusamet küsis noortemajalt küll seda, kui palju ruumi huvitegevuse pakkuja vajaks, kuid ei maininud, et neid tahetakse kolida Pääsküla gümnaasiumisse. "Hoolimata sellest, et nii Nõmme noortemaja kui Pääsküla gümnaasium on haridusameti alluvuses, ei saa pidada normaalseks, et nii linnaosavalitsus, lapsevanemad, aga ka asutused ise on infopuuduses," rõhutas Terik.

Kui varem on Terik öelnud, et mõistab kolimise plaani, kuna selle kasuks räägivad ratsionaalsed argumendid, siis nüüd väärtustab ta enam ka varem mainitud n-ö emotsionaalseid argumente. "Alahinnata ei saa aastakümneid huviharidust andnud majade ajalugu, emotsioone ja traditsioone. Neid kannavad mitmed põlvkonnad. Nõmmelased tunnevad, et minnakse nende ajaloo ja järjepidevuse kallale, et need majad ise, ehkki kitsad, annavadki huviharidusele hinge. Tuleb tunnistada, et noortemaja praegused tingimused pole ülemäära head. Majad vajaksid remonti ning nii mõnigi huviring ruumi juurde," nentis Terik.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart kinnitas, et otsust noortemaja Pääskülla kolimise kohta tehtud ei ole.
Tiit Terik
"Kohtusin sel kolmapäeval haridusvaldkonda kureeriva abilinnapea Mihhail Kõlvartiga ja palusin olukorda selgust tuua. Mingit otsust noortemaja Pääskülla kolimise osas tehtud ei ole, kinnitas abilinnapea. Haridusametnike tegevus väärib kriitikat, seda tegevust iseloomustab vaid üks – informeerimise ja konsulteerimise puudujääk," sõnas Terik.

Teriku sõnul selgus, et teemat on haridusametis ideetasandil vaetud peaaegu aasta ja Pääsküla gümnaasiumi renoveerimisprojekti raames on ruumilahendust arutatud. "Samas kõikide nüansside ja vajadustega ei ole arvestatud ja praegu päevakorral olevate võimalike variantide osas kahtlevad nii kool kui noortemaja, kas see on ikka parim," nentis Terik.

"Ajakirjanduses kõlanud väited, et Nõmme loodusmaja võiks kolida loomaaia juurde, kõlavad uskumatult," lausus Terik. "See poleks siis ju enam see Nõmme loodusmaja, mis Haaberstis asuks, isegi, kui vanemad oleksid nõus oma lapsi sinna ringidesse saatma. Kinnitasin eile loodusmaja vedajale Lada Mehikasele, et linnaosale kuuluvas majas võiksid nemad oma tegevust rõõmuga jätkata."

Kui lahendus osapooli ei rahulda, tuleks otsida ja leida muid alternatiive, mitte poolikut lahendust jõuga läbi suruda.
Tiit Terik
Kokkuvõttes ütles Terik, et oluline on, et Nõmmel jätkuks kogukonna ootustele vastav huviharidus. Ta kinnitas, et Pääsküla gümnaasiumi koolikeskkonna füüsiline parandamine on kahtlemata vajalik ja kooli arengule hädavajalik. Samuti on tema hinnangul mõistetav, et haridusamet proovib leida võimalusi nende küsimuste ühiseks lahendamiseks.

"Aga kui on näha, et see ei rahulda ühtegi osapoolt, tuleks otsida ja leida muid alternatiive, mitte jõuga poolikut lahendust läbi suruda. Lihtne tõde: räägi inimestega. Ja eks see kehtib ka teiste osapoolte kohta. Eile mainis noortemaja juhtkond ajakirjaniku vahendusel, et linnaosavanem suhtub teemasse leigelt. Kummaline etteheide, sest noortemaja juhtkond ei ole tänaseni linnaosavalitsuse poole oma murede ja soovidega pöördunud. Raske on aidata, kui ei tea, kas keegi abi vajab," sõnas Terik.

Viimasena kordas Terik üle mõtte, millest ka alustas: "Kindlasti tuleb konsulteerida asjaosalistega. See võtab küll ehk rohkem aega ja võib olla tülikas, aga vaidlustes sünnib tõde. Ja äkki on mõni parem ja lihtsam võimalus. Aktiivsete kodanike soov kohalikku elu puudutavate otsuste langetamisel kaasa rääkida ei tohiks põrkuda ametnike ja poliitikute standardlahendustega."