„Algatusega läks väga hästi, tehtigi üks klass lisaks,“ kirjutas aktiivsete lapsevanemate nimel Alo Ansmann. Koolipäev algab avatavas lisaklassis sõltuvalt nädalapäevast orienteeruvalt keskpäeval.

Rahumäe põhikooli direktor Matti Martinson ütles Delfile, et tänasel päeval oli see halbadest valikutest parim.

„Kellel on vanavanemad kodus, nende jaoks see pole kõige hullem,“ kõneles direktor. „See on laste jaoks siiski parem, kui saata nad Mustamäele või kuhugi mujale.“

Kool kuulutab nüüd uue klassiõpetaja leidmiseks välja konkursi, aga juba on mõned sooviavaldused ka laekunud. Seega direktori kinnitusel neil tööjõuga probleeme ei tule, õpilaskoha maksumuse eest tasub linn. Lapsevanemate kanda jääb kaunite kunstide klassi eritasu.

Õppetöö korraldamist lisaklassi avamine Martinsoni sõnul palju ei muuda. Kuna 1. klassis on nädalas 20 tundi, aga õpetaja täiskoormus on 24 tundi, siis aitab uue õpetaja palkamine pigem teiste koormust jagada.

Kuna lapsevanemad soovisid just kaunite kunstide klassi avamist, siis polnud direktori sõnul põhjust tavaklassi avamiseks. Sügisel alustab Rahumäe põhikoolis seega kolm kaunite kunstide klassi, millest igas õpib 26 õpilast.

Head eeskuju ei saa enam järgida

Lapsevanema sõnul oli tegu väga viimasel minutil klassi komplekteerimisega. Alates eilsest ei ole lapsevanematel enam samasugune aktsioon võimalik, sest nüüd määrab koole ja klasse Tallinna haridusameti vastav komisjon.

Ansmann kiitis kooli operatiivse tegutsemise eest. „Haridusametist saadeti Rahumäe koolile luba klassi avamiseks reedel kell 13 ja sama päeva hilisõhtul laekus meile teade, et meie laps on kooli vastu võetud,“ kirjeldas Ansmann asjade käiku.

Direktor Martinsoni sõnul avas haridusameti komisjon lisaklassi ka Nõmme põhikooli juurde, kuid seegi ei lahenda lõplikult õpilaskohtade põuda Nõmmel. Tema hinnangul on vajadus veel kahe lisaklassi avamiseks, mis ilmselt tehakse Pääsküla kooli juurde, kus ruumipuudust pole.