Homme kell 17 algava koosoleku päevakorras on viis punkti, millest kaks on otseselt seotud Nõmme noortemajaga. Päevakorra teine punkt on Nõmme noortemaja arengukava 2016–2020 kooskõlastamine, sel teemal teeb ettekande noortemaja direktor Margus Maasik. Seejärel on arutelu all Nõmme noortemaja võimalik väljakolimine oma ajaloolisest majast aadressil Nurme 40 ja ettekande teeb halduskogu liige Kaupo Reede. Koosolekul on kohal ka Nõmme linnaosavanem Tiit Terik, kes on kolimise vastu olevale noortemajale toetust avaldanud.

Halduskogu liige on ka endine Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra, kes homse koosoleku valguses täna sotsiaalmeedias Nõmme noortemaja kolimise küsimust kommenteeris. "Lihtsalt ei saa aru, mis plaanid linnavalitsusel selle Eesti ühe uhkema funkvillaga on. 578 nõmmekat on petitsioon.ee keskkonnas oma ei-sõna öelnud," rõhutas Vakra. Nüüdseks on neid hääli juba 630.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles Vakra sõnul arupärimisele vastates, et peamine põhjus noortemaja kolimiseks on asjaolu, et Nõmme noortemaja praeguseid ruume ei ole võimalik rekonstrueerimise teel oluliselt laiendada. Vakra hinnangul pole see selgitus piisav. "Mida veel? Täpselt sama võib väita Turu plats 2 kultuurikeskuse kohta või Jaama tn 11 munitsipaalperearstikeskuse kohta. Ka need jäeti samuti omal ajal tagastamata ühiste eesmärkide nimel ja kui need nüüd jäävad ootamatult väikeseks, saame lihtsalt maha müüa?" küsis Vakra.

Nõmme noortemaja hoolekogu liige ütles Delfile, et ta ei saa aru, miks haridusamet tegutseb sedavõrd põikpäiselt. "Nad isegi ei kaalu muid variante, vaid võtavad Exceli ette ja vaatavad, et ah-ah, uus betoon on odavam kui renoveerimine, kaalumata kõike muud. Võib-olla nad ongi sedavõrd küünilised ja kalkuleerivad. Teine variant on jonni ajamine, paindumatus. Ma ei ole neist aru saanud," kommenteeris allikas.

"Minu seisukoht on loomulikult see, et kool peaks jätkama samas kohas. Need on väga armsad majad ja tuleks korda teha. Aga keegi ei näe Tallinna keskerakondliku linnavalitsuse pähe. Kui nad on otsustanud need majad võõrandada, siis nad seda teevad. Hoolimata sellest, kas majaga seotud inimesed seda tahavad või ei taha. Mingil hetkel võib-olla on Nõmme noortemajale kasulikum nõustuda Pääskülla kolimisega, selle asemel, et nad Nurmel lihtsalt välja suretatakse," spekuleeris ta.

Nõmme noortemaja tegutseb hetkel kolmes majas, kuid peamiselt on küsimuse all Nurme tänaval asuva ajaloolise peamaja ja seda ümbritseva 6356-ruutmeetrise kinnistu saatus, kust haridusamet on avaldanud soovi tegevus Pääsküla gümnaasiumi juurdeehitusse kolida.