11. jaanuaril kell 18.45 sai G4S patrull paanikahäire Võrus Jüri tänaval asuvast pandimajast. Nelja minutiga sündmuskohale jõudnud G4S patrull selgitas välja, et pandimajja oli sisenenud meesterahvas, kes palus teenindajal näidata kullast kaelaketti ja käeketti kokku väärtusega 726 eurot. Saades müüjalt mõlemad esemed, keeras mees end ümber ja väljus pandimajast.

Koostöös kohale jõudnud politseiametnikega selgitati välja võimalik kahtlustatav.

Ööl vastu 12. jaanuari laekus G4Si Võrust järgmine häire. Seekord oli tegemist sissetungihäirega ühte pubisse. Kahe minutiga sündmuskohale jõudnud G4S turvatöötaja avastas sissemurdmiskatselt mehe, kes oli lõhkunud pubi ukse plaadi, kuid majja siseneda ta ei jõudnud. G4S turvatöötaja pidas mehe kinni ja tundis temas ära mõned tunnid tagasi pandimajast kuldkette varastanud mehe. Turvatöötaja kutsus kohale politseipatrulli ning andis neile mehe üle.

Politseis esitati 38-aastasele mehele kahtlustuse varguse toimepanemises. Kuna esitatud kahtlustus ei ole aluseks kohtule vahistamistaotluse esitamiseks, siis mehe suhtes oli kohaldatud tõkendit elukohast lahkumise keeld.

Eile, 14. jaanuaril kell 10.17 sai G4S patrull paanikahäire Võrus Tartu tänaval asuvast juveelipoest. Kahe minutiga saabunud G4S turvatöötajale selgitas poemüüja, et üks mees küsis näidata kahte kuldketti ja tahtis seejärel põgeneda. Müüja üritas meest kinni pidada, kuid viimasel õnnestus siiski põgeneda koos varastatud kuldkettidega väärtusega 1500 eurot.

Sündmuskohal kogutud tõendid viitavad sellele, et vargusega võib olla seotud sama 38-aastane mees.

Edasised menetlustoiminguid tehakse alustatud kriminaalmenetluse raames, mille kohtueelset menetlust viib läbi Võru politsei.