"Täna hommikul tegi politsei ettekirjutuse Teater NO99-le. Politseinike sõnul on nende poole pöördunud arvukalt kodanikke ning üks ajakirjanik. Nende arvates on lavastuse "Savisaar" tänavareklaamide näol tegemist poliitilise välireklaamiga keeluajal. Teater eitab süüdistusi kategooriliselt," teatas NO99 kommunikatsioonijuht.

"Tegemist on ilmselgelt meie lavastuse reklaamiga," ütles teatri direktor ja lavastuse üks autoritest Tiit Ojasoo. Sellest hoolimata lubab teater oma plakateid vastavalt ettekirjutusele homme kella viieks muuta. "Tahame käituda seadusekuulekalt," ütles Ojasoo.

Politsei- ja piirivalveamet kinnitas, et ettekirjutuse "Savisaare" plakati kohta nad tõesti tegid.

"Eile tuli politseile teade reklaamide kohta, mis kasutasid kandidaadi nime ja sisaldasid üleskutset valida. Kuigi tegemist oli teatrietenduse reklaamiga, oli plakat sõnastatud nii, et see vastas poliitilise välireklaami tunnustele. Seetõttu võttis politsei ühendust reklaami tellinud inimestega, selgitas olukorda ning tegi ettekirjutuse välireklaami keelu rikkumise lõpetamiseks," ütles PPA pressiesindaja Marie Aava.

Keelu rikkumise lõpetamine tähendab kas reklaamide eemaldamist, kandidaadi nime katmist või plakati teksti ümber sõnastamist nii, et oleks üheselt aru saada, et tegemist on just etenduse reklaamiga. Teatri esindajad on kinnitanud, et vajalikud muudatused tehakse hiljemalt homme, lisas Aava.