"NO99 nõukogu arutas täna erakorralisel koosolekul kümne parlamendiliikme avaldust. Pärast põhjalikku arutelu otsustati jätkata koosolekut järgmisel nädalal," teatas nõukogu esimees Tõnis Arro Delfile.

Eile avaldasid kõigi parlamendi erakondade fraktsioonide esindajad ühisavalduse, kus räägiti usalduse kaotamisest teatri nõukogu suhtes, mille esimees ei ole Ojasoo vägivallatsemise juhtumit seostanud teatri tööga ning on pidanud õigeks Ojasoo jätkamist. Fraktsioonide esindajad rõhutasid, et vägivalda kasutanud Ojasoo peaks ameti kaotama.

Tiit Ojasood puudutav kriminaalasi alustati paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Menetlusega tuvastati, et teatrijuht Ojasoo tõukas kannatanut käega ja lõi teda kahel korral jalaga.

Ojasoo vägivalla ohvriks langenud näitlejanna tegi avalduse, milles kinnitab, et intsident ei ole teatriprojekt ning et ta nõustus kokkuleppemenetlusega, sest soovib eluga edasi minna, andestada ning anda ka teisele poolele võimalus oma eluga edasi minekuks.