Kesklinna vanem Mihhail Korb kirjutas alla korraldusele, et peokohad Shooters ja Nimeta baar peavad lärmakuse tõttu oma uksed kinni panema pühapäevast neljapäevani keskööl ning reedeti ja laupäeviti hiljemalt kell 1 öösel. Korraldus jõustub alates 10. veebruarist.

Nimeta Baari omanike Vallo Palvadre ja Andrew Gleesoni sõnul paluvad nad kohtul kohaldada esialgset õiguskaitset ja peatada linnaosavalitsuse korralduse täitmine või kehtivus vähemalt kohtuvaidluse ajaks.

"Kesklinna valitsuse otsus, et alates 10. veebruarist peame uksed sulgema juba keskööl, on ilmselgelt tehtud rutates. Kahe baari lahtiolekuaegade meelevaldne piiramine ei mõjuta kuidagi vanalinna avalikku korda ning tänaval lärmavate piduliste probleemi lahendamise asemel lükatakse see lihtsalt sadakond meetrit eemale," teatas Palvadre avalike suhete büroo vahendusel.

Varasema sulgemise kahju firmale hindas Palvadre ligi 350 tuhande euro suuruseks.

Kaebuse esitaja hinnangul ei haaku linnaosavalitsuse poolt baari lahtiolekuaegade piiramiseks toodud argumendid esitatud faktidega. Nimeta baaril ei ole mitte ühtegi avaliku korra ega heakorra eeskirja rikkumist. Samuti ei ole ühegi läbiviidud müramõõtmisega tuvastatud, et Nimeta baaris oleks ületatud kehtivaid müra piirnorme.

"Meile tundub praegune olukord selgelt ebaõiglane ning usume, et baarile võimaldatud lahtiolekuajad jäävad mõistlikult kehtima ja tehtud investeeringuid ohtu ei seata. Kogu selle teema päevakorras oleku aja oleme püüdnud saada linnaga kontakti, et istuda maha ja rääkida asjast ning otsida ühiselt mõistlikke lahendusi. Seni pole see õnnestunud. Maailmas on sadu häid näiteid, kuidas avaliku korra probleemid saavad mõistlikus koostöös ettevõtjate ja linnavõimuga korda aetud," ütles Nimeta baari omanik Vallo Palvadre.

1995. aastast sama nime all ja asukohas pidevalt avatud olnud baar on tõenäoliselt üks Eesti tuntumaid. Täna kuuluvad Nimeta omanikeringi eestlasest, austraallasest, inglasest ja iirlasest ettevõtjad. Ettevõte annab tööd ligi paarikümnele inimesele.

Erinevalt paljudest teisest vanalinna piirkonnas tegutsevatest baaridest on Nimetas kaks siseruumides asuvat suitsetamise kohta, mistõttu ei pea kliendid minema sigareti tõmbamiseks tänavale. Samuti on baari uksel õhtuti turvamees, kes tagab klientide heaolu ja turvalisuse.

Nimeta baar on tuntud ka jalgpalli ning teiste spordivõistluste vaatamise kohana. Ebamõistlik lahtiolekupiirang tähendab muu hulgas ka seda, et Brasiilia suvise jalgpalli MM-i pärast südaööd toimuvate otseülekannete vaatamiseks jääb spordisõbrale üks populaarne koht vähemaks.