"Eks me neid pushisime ka (inglise keeles - tõukama, suruma) aasta jooksul, aga et nad nii häid tulemusi saavad, see oli tõeline üllatus," ütles mulluselt 121. kohalt 30. kohale tõusnud Puurmani gümnaasiumi direktor Tiina Oolo.

Peamiseks põhjuseks, miks kool sel aastal nii häid tulemusi saavutas, pidas Oolo aga õpilaste kõrget sotsiaalsust ning õptejate seatud lootusi.

"Meil oli näiteks neli-viis õpilast, kes töötasid mõisapäevadel aastaid giididena. Eks see andis neile ühiskonnaõpetuses ja kirjandis palju juurde ning ehk uuema lähenemise vaadetele ja maailmale. Nad ei õppinud vaid kooliasju, vaid veetsid suure osa suvest külastajatega erinevatest maadest," põhjendas Oolo.

Direktori sõnul see aga kooli ajaloos siiski päris esimene kord nii kõrgel kohal olla ei olnud.

"Õppealajuhataja, kes siin peaaegu 40 aastat töötanud on, ütles mulle, et mingitel aastatel oleme küll kuskil sealkandis olnud. Ja nüüd oleme siis taas nii kõrgele tõusnud," lisas direktor.

Täna avalikkustas SA Innove riigieksami tulemuste üldstatistika ja statistika ainete kaupa kõikide Eesti koolide riigieksamite tulemuste kohta. Delfi koostatud üldtabelist selgus, et selle aasta septembrist põhikooliks muutunud Puurmani gümnaasium tõusis 121. kohalt 30. kohale.

Andmete põhjal koostatud tabelit uurides tuleb aga tõdeda, et pingerea tipp on jätkuvalt kaetud Tallinna ja Tartu eliitkoolidega, ka mõned venekeelsed gümnaasiumid mahuvad tabeli kümne esimese hulka.