Narva piiripunkti saabusid 10. juunil 21- ja 25-aastased Nigeeria liitvabariigi kodanikud, kellel puudusid riiki sisenemiseks vastavad viisad või elamisload.

Narva raudteepiiripunkti kaudu tahtis Schengeni territooriumile sisenda 37-aastane nigeerlane, kes esitas ametnikele võltsitud dokumendi. Piiril väljastati kõigile kolmele sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaale.

14. juunil saabus Narva piiripunkti 33-aastane nigeerlane, kes taotles Eestis varjupaika.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo piiri- ja migratsioonijärelvalve talituse juht Andreas Kliimant sõnas, et politsei- ja piirivalveamet on arvestanud, et Fan ID-ga Venemaale saabunud isikud võivad tulla ka Schengeni piirile ning jooksvalt vahetatakse infot teiste Euroopa liidu välispiiri riikidega ning Venemaa föderatsiooniga, et võimalikke juhtumeid ennetada ja tõkestada. Piirikontrolli kvaliteet ei sõltu konkreetsetest sündmustest, vaid peab iga piiriületaja suhtes ja igal ajal olema usaldusväärne.

PPA pressiesindaja Leana Loide vahendas, et piiriületuste arv pole MMiga seoses märkimisväärselt kasvanud, sest alganud on puhkuste periood, mis tavapäraselt kasvatab praegusel ajal piiriületuste arvu.