"Kindlasti on Mart Laar uues ametis mõnevõrra vabam oma mõtteid välja ütlema. Ega igavesi valitsusi ei ole ja ükskord tuleb ka sellel valitsusel lõpp, aga ma ei usu, et see oleks lähinädalate küsimus, sest kuhu IRL-il ikka hetkel minna on," ütles Nestor Delfile. "Iseasi, kui Reformierakond on otsustanud, et olukord on sedavõrd hull, et malelaud tuleb segi lüüa. Sellisel juhul võib IRL-il olla tõesti targem teha ennetav samm ja nii-öelda eetilistel ajenditel ise lahkuda."

Mart Laar on nii kogenud poliitik, et ta mõistab suurepäraselt, et ega tema avaldus koalitsiooni tervisele hästi ei mõju, eriti arvestades, kui innukalt koalitsioonipartnerid Reformierakonnast just äsja tema Eesti Panga nõukogu esimehe koha eest seisid, sõnas Nestor.

"Eks me loodame koos Mart Laariga, et koalitsioonis ei lähe suuremaks lehmakauplemiseks. Hetkel kaldun arvama, et üks väike vasikas ajab asja ära ja valitsuskoalitsioon jääb lähiajal muutmata."

Eesti Panga nõukogu esimeheks siirduv Mart Laar saatis täna erakonnkaaslastele kirja, milles soovitab IRLil kaaluda võimalust uue valitsuskoalistiooni loomiseks.