Stalnuhhin on aastaid kasutanud riigikogu kuluhüvitisi autoliisingu tasumiseks, kuigi ise ta autot ei juhi. Avalikkuses on taoline olukord tekitanud palju pahameelt, mida võimendas veelgi see, et valitsusse saades pani Keskerakond Stalnuhhini juhtima riigikogu rahanduskomisjoni.

Nestor ütles, et riigikogu juhatus ei tee otsuseid selle kohta, milliseid konkreetse saadiku kulutusi hüvitatakse, vaid kehtestab üldiseid reegleid. Üheks selliseks reegliks on, et kui saadiku tervis ei võimalda tal endal autot juhtida, siis lubatakse olukorda, kus saadiku autot juhib keegi teine, kui seda kasutatakse saadiku tööalasteks sõitudeks.

Otsuseid, kas mingi kulu vastab kuluhüvitiste reeglitele või mitte, teeb riigikogu kantselei. Kui kantseleil tekib mingi kulu tõlgendamisel küsimusi, siis päritakse aru saadiku fraktsioonist. Nestori sõnul tuleb küsimusi enim ette seoses välislähetustega, mille kulude katmiseks vahel kuluhüvitisi kasutatakse. Kui fraktsioonist öeldakse, et lähetus on tõesti tööga seotud, siis kulud hüvitatakse.

"Olen kursis, et ta esitas raamatupidamisele dokumendid, kus oli kirjas, et ta ise väldib autojuhtimist tervise tõttu," ütles Nestor. Kuna Stalnuhhinil on tervise tõttu olnud liikluses ohtlikke olukordi, juhib autot tema abikaasa.

Nestori sõnul ei olnud tervisereegel tehtud Stalnuhhini jaoks, vaid oli juba varem kokku lepitud.

Riigikogu kommunikatsioonijuht Urmas Seaver teatas, et Mihhail Stalnuhhin soovib igakuiselt 450 euro ulatuses autoliisingu hüvitamist.