Jätkuvalt on Nestori sõnul murettekitavalt kõrge eelistust mitteomavate inimeste arv. 35 protsenti vastanuid ei osanud novembris öelda, kelle poolt nad hääletaksid.

"See annab tunnistust sellest, et oodatakse demokraatia uuendamist ja kaasajastamist. Erakonnad peavad jõudma tegudeni, et usaldus demokraatia vastu taastuks," teatas Nestor.

Seega on harta autoritel Nestori arvates tuline õigus, kui nad osutavad ohtudele. "Optimistina usun, et selgeid muudatusi avatuma poliitika suunas soovib ka hulk neid inimesi, kes täna omavad erakondlikku eelistust. Kindlasti on nende seas sotsiaaldemokraatide toetajaid," lisas Nestor.

Uut poliitikat oodatakse tema sõnul aga eelkõige peaministri parteilt ja Reformierakonna toetuse langus on selge märk sellest ootusest. "Üleolev suhtumine segunenuna põhjendamatu enesekiitusega ongi viinud Reformierakonna reitingu langusele. Kuna mitmed probleemid on üles kerkinud alles viimase nädala jooksul, võib nende toetuse kogulangus olla isegi suurem," oletas Nestor.

"On näha, et mitte kõigile valijatele ei meeldi Reformierakonna muutumine Keskerakonna sarnaseks," lisas Nestor. SDE ja Keskerakond on sisuliselt samal tasemel juba mitmendat kuud ja siin suuri muutusi pole. IRL on oma toetust mõnevõrra kasvatanud. Ühe kuu põhjal on Nestori sõnul raske hinnata, kas see on toimunud Reformierakonna toetuse languse arvel või aitas sellele hoopis kaasa IRLi vahekampaania.

Reformierakonda toetas novembris 26, SDEd 25, Keskerakonda 23 ja IRLi 17 protsenti inimesi.