"Priit Toobal esitas eilsel päeval avalduse ja teatas, et lahkub riigikogu liikme kohalt. Põhjendusena oli toodud soov kaitsta riigikogu mainet. Selle avalduse oleks Toobal võinud kirjutada juba palju varem. Oleks olnud kasuks nii talle endale kui riigikogu mainele," sõnas Nestor.

Lisaks kinnitas Nestor, et mingit hüvitist riigikogu Toobalile ei maksa. Vastavalt riigikogu liikme seadusele saab riigikogu liige ametikohalt omal soovil lahkudes hüvitist üldjuhul siis, kui on töötanud ametikohal vähemalt ühe aasta. Riigikogu XIII koosseis andis ametivande 30. märtsil 2015.

Priit Toobali otsust riigikogust lahkuda saadab jutt alaealiste ahistamisest ja neile ligi tikkumisest. Keskerakonna fraktsiooni liige ja erakonna peasekretär Priit Toobal teatas eile õhtul, et astub kaks päeva enne tema ja Lauri Laasi kriminaalasjas riigikohtust tulevat otsust riigikogust tagasi.

Otsuse taustal levis avalikkuses kahtlus, et riigikogust lahkumise põhjus on hoopis muu: alaealistele poistele ligitikkumine. Postimehe andmeil on ta ühes Facebooki eravestluses kutsunud 16-aastast noort endaga sauna viina jooma. Samalaadseid vestlusi on olnud veel. Eesti Päevalehele ja Delfile teadaolevalt on tegemist aastatetaguste järjepidevate intsidentidega.