"Poliitika ajalugu kubiseb näidetest, kus isegi laia silmaringi ning läbini demokraatliku poliitilise lastetoaga inimesed kaotavad pikaks ajaks võimu juurde jäädes teadmise sellest, mida sobib ja mida ei sobi teha. Andmata siinkohal hinnangut meie tänase peaministri võimetele ja noorusaegadele pean aga ütlema, et sama kurb saatus on ilmselt tabanud ka teda," leidis sotsiaaldemokraat Eiki Nestor eilses Eesti Päevalehes ilmunud peaminister Ansipi intervjuus toodud kriitikat kommenteerides.

"Reformierakonna liikmena võib ta arvata prokuratuurist, ajakirjandusest ja sotsiaaldemokraatidest, mida ta iganes soovib. Peaministrina aga ei sobi tal ei õiguskaitseorganitele, meediale ega opositsioonile fooliummütsikest pähe tõmmata ega tema enda meelest tarku õpetussõnu neile jagada. Valitsusjuht peab igas olukorras jääma valitsusjuhiks ning mitte lähtuma erakondlikust omakasust," lisas Nestor.

Peaminister Andrus Ansip ütleb intervjuus Eesti Päevalehele muuhulgas, et teda hämmastab, millise kiirusega prokuratuur jõudis järeldusele, et Keskerakonna kahtlased rahaasjad ei vääri uurimist ja on aegunud.

“Nüüdseks on Eesti Päevalehes avaldatud uusi ütlusi, mille järgi väidetavaid ebaseaduslikke toiminguid on tehtud ka viimase viie aasta jooksul. See tähendab, et aegumise retoorikat asja mitteuurimiseks pole enam kohane kasutada,” ütles Ansip.

“On sümptomaatiline, et sotside endise peasekretäri vargus ja samaaegne erakonnale tehtud suurannetus või 80 000 euro suurune valimisreklaami pettus jäetakse täielikult kommentaarideta. Ei aegumist ega muid seletusi — lihtsalt ei uurita!”