Sandberg Reiside esindaja Kaarel Liivamäe rääkis Delfile, et hukkunu oli füüsiliselt väga tugev mees, kes talus kõrgust hästi.

„Ta oli palju käinud ja oleks pidanud aru saama, mis temaga toimub,“ ütles Liivamäe. „Ta oli üle kümne korra mitmes erinevas kohas mägedes matkamas käinud ja kindlasti ka kõrgemal kui seekord. Ilmselt oli tegu mitmete asjaolude kokkulangemisega.“

Grupi baaslaager asus 5300 meetri kõrgusel, kuid Liivamäel puudub info, mis kõrgusel terviserike tabas eestlasest reisisaatjat.

Kuna Liivamäel ei ole veel täit infot juhtunud kohta, siis ei osanud ta öelda, mis täpselt reisisaatjaga juhtus. Ta kinnitas, et tegemist oli terviserikkega, mitte mingi õnnetusega ning halbade ilmastikuolude tõttu ei jõudnud helikopter halva enesetunde üle kurtnud mehele õigel ajal appi.

Koos Nepali mägigiidiga oli matkal kokku kümme inimest. Neist kaks toodi kopteriga mägedest alla ja teised kuus alustasid baaslaagrist laskumist koos giidiga. Liivamägi ei osanud öelda, kuhu nad praeguseks hetkeks on jõudnud.

Hukkunu helikopteriga transpordi ja Eestisse toimetamise eest tasub kindlustus.