“Kogu see eelnõu on suunatud noortele, et tekiks arusaam, et on olemas päevad, mis alkoholiga hästi kokku ei sobi,” ütles sotsiaalkomisjoni respublikaanist liige Nelli Kalikova Postimehele. “See ei ole ju moraalses mõttes halb.”

Praeguses sõnastuses keelab eelnõu neljal päeval igasuguse alkoholi jaemüügi. Seaduse järgi tähendab jaemüük igasugust alkoholi pakkumist tarbijale, mis hõlmab ka baare, restorane ja muid lõbustusasutusi.

Sotsiaalkomisjoni aseesimees, sotsiaaldemokraat Kadi Pärnits ütles, et tegelikult mõeldi komisjonis alkoholimüügi keelamist vaid kauplustes. “Sotsiaalkomisjoni mõte oli siiski keelustada alkoholi müük poodides, mitte lüüa segi toitlustusasutuste töörütmi. Formuleeringud on eelnõus praegu veel esialgsed ja neid vaadatakse veel kordi ja kordi üle.”

Ka sotsiaalkomisjoni kuuluv respublikaan Andres Kork ütles, et komisjon pidas silmas vaid müügikeeldu kauplustes.

Eelnõu näeb ette teisigi alkoholimüügi piiranguid, võttes kauplustelt alkoholi müümise õiguse öösiti kella 23st hommikul kella 8ni. Samuti ei tohiks alaealised eelnõu järgi kella 22–6 viibida sellistes toitlustus- ja lõbustusasutustes, mis alkoholi pakuvad.

Eelnõu näeb ette ka senisest karmimaid trahve.

Sotsiaalkomisjon arutab eelnõu esmaspäeval, täissaali peaks see jõudma 3. juunil.