Homme algaval Parlamentidevahelise Liidu (IPU) 122. assambleel Tai Kuningriigis Bangkokis esineb sõnavõtuga ka Eesti delegatsiooni juht Ivi Eenmaa. Riigikogu delegatsiooni kuuluvad veel Jüri Tamm, Erki Nool ja Marika Tuus, teatas riigikogu pressiteenistus.

Oma kõnes käsitleb Eenmaa Eesti kogemust Euroopa Liidus ning püüdlusi ühineda euroga. Samuti kavatseb Eenmaa kõnelda ligikaudu 500 kolleegile üle maailma Eesti infotehnoloogia kiirest arengust, rõhutades e-demokraatia edusamme, sealhulgas e-valimiste, e-valitsuse ja e–parlamendi näitel. Ta räägib ka meie peamise ekspordiartikli – e-lahenduste tähtsusest ning edusammudest võitluses küberrünnakutega.

1. aprillini kestva Parlamentidevahelise Liidu assamblee peateemaks on „Parlament – hea valitsemise ja poliitilise leppimise keskne koht“. Assambleel käsitletakse veel üleilmset võitlust organiseeritud kuritegevuse, narkokaubanduse, illegaalse relvaäri, inimkaubanduse ja terrorismiga.

Riigikogu delegatsiooni liikmed osalevad ka IPU kolme alalise komitee ning geopoliitilise grupi 12+ töös. Lisaks assamblee raames toimuvatele üritustele kohtuvad Eesti delegatsiooni liikmed kolleegidega Ungari, Soome ja Läti parlamentidest ning Eesti aukonsuliga Tai Kuningriigis Virachai Techavijit’ga. Riigikogu delegatsiooni kuuluvad veel Jüri Tamm, Erki Nool ja Marika Tuus.

1889. aastal asutatud IPU on maailma vanim parlamentaarne organisatsioon, mis koondab parlamendisaadikuid enam kui 150 riigist.

Paralleelselt IPU assambleega toimub Bangkokis parlamentide peasekretäride assotsiatsiooni (Association of Secretaries General of Parliaments, ASGP) kohtumine, mille tööst võtab osa riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul.