Seli märgib oma tagasiastumisest teatavas kirjas, et "on kahetsusväärne, et katsed tuua Eesti sporti juurde täiendavaid vahendeid on lõppenud fiaskoga."

Seli kinnitusel on Tallinna Sadam hästi juhitud ettevõte. "Möödunud kümnendi lõpus tehtud otsused kaubaliikide ja teenuste laiendamiseks ning uute terminalide ja tööstusparkide loomiseks on võimaldanud ettevõttel hoolimata vedelkütuste mahtude vähenemisest kasvatada käivet ning muutuda üheks suurimaks tulu teenijaks riigis," märgib Seli.

"Minu roll on viimastel, stabiilset kasvu näidanud aastatel Tallinna Sadama juhtimises vähenenud ning aeg on anda võimalus enda tõestamiseks teistele. Loodan, et minu tagasiastumine võimaldab ka nii Tallinna Sadama üldkoosolekul kui nõukogul alustada koalitsioonilepingu täitmist ning jätkata sarnaselt eelneva 16 aastaga spordi ja kultuuri toetamist."

Majandus-ja taristuminister Urve Palo ütles Delfile, et Neinar Seli tagasiastumine Tallinna Sadama nõukogust oli mõistlik samm.

"See on nii ettevõtte kui Neinar Seli enda huvides, et viimase kohtuinstantsi otsuse jõustumiseni oleksid kõik kahtlused hajutatud," lisas Palo.

Seli on olnud Tallinna Sadama nõukogu liige alates 2002. aastast, millest 2005.-2014. juhtinud ettevõtte nõukogu tööd. 2014. aasta juunis palus ta end üldkoosolekul taandada nõukogu esimehe kohalt lihtliikmeks.

Harju maakohus mõistis täna Tallinna Sadama nõukogu eksjuhi ja Eesti olümpiakomitee presidendi Neinar Seli olümpiakomiteele tehtud annetuse tõttu toimingupiirangu rikkumise eest süüdi.

Selile määrati karistuseks rahatrahv 200 päevamäära ulatuses ehk 17 000 eurot.

Seli lubas Delfi ja Päevalehele antud kommentaaris otsuse edasi kaevata, kuna kohtuotsus on süüdimõistev ja tema endal süüd ei näe. "Meil on kombeks, et esimese astme kohus on esimese astme kohus. Kui on süüdimõistmine, siis toimub see ikkagi kolmes astmes ja loodan, et järgmised astmed on teistpidi," ütles Seli.