Sirbi spekulatsiooni 2,2 miljonist peab ERSO direktor Andres Siitan piinlikuks ja kuulujuttudel põhinevaks. „See number on täiesti laest võetud,“ ütles Siitan Delfile.

„Neeme Järvi Eestisse tööle tulemise taga on siiski rohkem missioonitunne kui soov siin suurt raha teenida,“ viitas ERSO direktor, et palganumbrit varjatakse pigem selle suhtelise väiksuse tõttu.

„See ei ole ka mingi naeruväärne number, mida peaks häbenema. Kui arvestada Eesti tingimusi, siis on tegu mõistliku numbriga,“ kinnitas Siitan.

ERSOl puudub tema sõnul õigus avaldada maestro palganumbrit, kuna leping sätestab selle küsimuse konfidentsiaalsena. Seda peamiselt selle tõttu, et kui avalikustuks Neeme Järvi peadirigendi palk Eestis, siis võib see oluliselt kahjustada tema läbirääkimispositsioone honoraride suhtes mujal maailmas.

„Hea uudis on see, et maestro Neeme Järvi ERSO peadirigendiks tulek ei lähe Eesti maksumaksjale kalliks ning selle nimel ERSO eelarvet ei pea keegi suurendama. Samuti ei jää selle arvelt midagi muud tegemata. Küll aga võib tänu sellele arengule ERSO eelarve hakata suurenema selle arvel, et ERSO-t hakatakse kindlasti rohkem näha tahtma maailmalavadel ning seega tõenäoliselt tuleb eelarvesse raha juurde väljastpoolt Eestit,“ loodab Siitan.

"Mil moel on võimalik palgata ERSO juhiks Neeme Järvi ja seda kuuldavasti (sest avalikke andmeid paraku pole) Eesti uue rekordpalgaga, mis ületavat koguni Eesti Energiat juhtiva Sandor Liive 2,2 miljoni kroonist aastapalka?" küsis Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand 9. oktoobri juhtkirjas.