Järvit teeb murelikuks, et meil ei võidelda ühiste asjade nimel, kuid selline erinevas suunas sikutamine teeb Eesti-sugusele väikeriigile kahju. "Käib hirmus üksteise vastu võitlemine!" nentis ta. "See vaenulikkus tuleb ära lõpetada. Raha ei ole? Rahas pole asi, asi on suhtumises!"

Ka jätab Järvi arvates praeguste juhtivate poliitikute suhtumine kultuuri toetamisse väga soovida. Ta tõi näitena, et kunagi kohtus ta Eesti juhtidega oluliselt sagedamini, näiteks tõi ta president Lennart Meri. Peaminister Andrus Ansipiga pole Järvi enda sõnul kohtunud ning kultuuriminister Laine Jänest on ta vaid ühe korra ja sedagi mitte otseselt tööga seoses kohanud. "Kas see on ebaviisakus, kas see on lihtsalt tähelepanematus või see on väga kehv suhtumine kultuuri üldse ja meie rahvasse ning nendesse inimestesse, kes midagi teevad?" küsis maestro.

Järvi pöördus saates otse ka riigikogu liikmete poole, kellel palus enda käest küsida, kas nad ikka oskavad oma tööd ehk rahvast esindada. "Kui üks viiulimängija oskab ja teine tema kõrval ei oska mängida, siis ta rikub ära kõik," tõi maestro näite muusikamaailmast.

Eestil pole Järvi arvates vaja oma Nokiat otsida, sest see on heade heliloojate ja muusikute näol juba olemas - riik peaks neid vaid paremini toetama.

Samuti pani ta inimestele südamele, et klassikaline kultuur ei teeni raha. Me teeme seda hariduse pärast, meie laste ning tulevaste põlvede pärast. "Noortele tuleb selgeks teha, mis on hea muusika," oli Järvi veendunud.