Kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste sõnul enne nõukogu heakskiitu meetmete täpsest sisust veel avalikult rääkida ei saa. Kindel on aga see, et Balti õhuturvet on juba asutud tugevdama, sest maikuust patrullivad Ämari lennubaasist Taani hävitajad.

Mikser ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen arutasid uut paketti ka täna Brüsselis. Mikser tänas peasekretär Rasmusseni selgete sõnumite eest seoses Venemaa agressiooniga Ukrainas.

"Muutunud julgeolekuolukord nõuab NATOlt resoluutset tegutsemist ja suuremat kohalolekut alliansi piirialadel," ütles kaitseminister pärast kohtumist.

Lisaks rõhutas Mikser, et koos lühiajaliste meetmetega peab NATO hoolega läbi mõtlema ka selle, kuidas kohandada oma tegevust pikemas perspektiivis. "Vastavad kokkulepped tuleb saavutada NATO sügiseseks tippkohtumiseks," sõnas Mikser.

Peasekretär Rasmussen tänas Eestit märkimisväärse panuse eest NATO operatsioonidesse ning küberjulgeoleku arendamisse. Samuti näitab peasekretäri sõnul Eesti valmisolek ka majanduslikult keerulistel aegadel tagada kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust kaitsekulutustele head arusaama julgeolekuvaldkonna olulisusest.