Kindral Farina sõnul on Eesti kaitsevägi viimaste aastatega läbi teinud märkimisväärse arengu olles valmis Krimmi ja Ukraina sarnaste sündmuste vältimiseks. "Teie eeskuju kaitsevõime arendamisel järgitakse NATOs nii sõjalisel kui poliitilisel tasandil."


Visiidi raames sai kindral Farina ülevaate julgeolekuolukorrast Läänemere piirkonnas, tutvus Tallinnas asuva NATO staabielemendi tööga ja arutas Varssavi tippkohtumisega seonduvaid küsimusi. Samuti kohtus Farina kaitseministeeriumi kantsleri Jonatan Vsevioviga.

"Olen kindel, et võime Varssavist oodata otsuseid sõjalise kohaoleku kohta, mille on juba läbi vaadanud NATO kaitseministrid. Samuti peaks tippkohtumine pakkuma lahendusi Euroopa lõunapoolsemate riikide ohtudele, mis tulenevad praegusest olukorrast Liibüas ja Süürias," ütles Farina.

Hollandis Brunssumis asuv väejuhatus on üks kahest NATO operatiivtasandi juhtimisorganist, mis muuhulgas vastutab NATO reageerimisjõudude tegevuse eest. Reageerimisjõud on kõrge valmisolekuga maa-, mere- ja õhuväe ning eriüksusi koondav väekontingent, mida Põhja-Atlandi Nõukogu võib rakendada sõjaliste ülesannete täitmisel üle maailma.