Briti lennukid lendasid Vene sõjalennukitele vastu Ämarist, sest NATO õhukaitse märkas Baltimaade lähistel rahvusvahelises õhturuumis mitmeid lennukeid, kirjutab Ilta-Sanomat.

Briti lennukid tuvastasid neli ”Fullback” Suhoi Su-34 hävitajat, neli ”Foxhound” Mikojan MiG-31 hävitajat ja kaks Curl Antonov An26 transpordilennukit.

Vene lennukitel oli ilmselt toimumas tavapärane treening. Suurbritannia kaitseministeeriumi teatel jälgisid britid Vene lendurite tegutsemist ning saatsid nad seejärel minema.

Suurbritannia kaitseministeeriumi andmeil on Ämari lendurid juba praeguseks tuvastanud rohkem Vene lennukeid kui mullu terve aastaga kokku. Tänavu on tuvastatud 18 lennukit, mullu aasta lõpuks tuvastati 13 lennukit, kirjutab London Evening Standard.

Suurema arvu põhjuseks võib olla asjaolu, et Briti lennnukitel on pisut kõrgem valmidus kui teistel NATO lennukitel, aga oma osa on ka Venemaa õhujõudude suuremal aktiivsusel.

8. juunil nägid Briti hävitajad Läänemere õhuruumis venelaste Iljushin Il-20M luurelennukit.

Venemaa on oma lendudega olnud vägagi provokatiivne. Ta on rikkunud järjest sagedamini naabermaade õhuruumi ning simuleerinud koguni tuumarünnakuid.