IRLi Narva piirkonna arendusjuhi Ants Paulsi kinnitusel on piirilinnas erakonda astunud alates detsembrist umbes 40-50 inimest, samas on piirkonnas liikmeid kokku pealt 300. “See on alati nii, et suurkogude eel liikmete arv tõuseb. See on erakondade puhul tavaline. Ka Res Publicas, kust mina pärinen, oli see nii,” rääkis Pauls Delfile.

Paulsi kinnitusel toovad paljud inimesed erakonda isiklikud suhted: “Kui üks inimene liitub, siis kutsub ka oma tuttavad,” selgitas ta inimeste soovi just nüüd liituda IRLiga. “Narvas on 95 protsenti elanikest venekeelsed ja viis protsenti eestlased,” vastas ta küsimusele, millisest rahvusest liitunud enamuses on.

“Ma ei võta seisukohti küsimuses, kes on erakonnas millegi või kellegi poolt,” ei soovinud Pauls kommenteerida küsimusi, kas uued liikmed asuvad suurkogul toetama nn Res Publica tiiba.

Mujal Ida-Virumaal IRLi tegevust koordineeriv arendusjuht Margus Jaago kinnitusel on lisaks Narvale maakonnas erakonnaga alates detsembri algusest liitunud 12 inimest. “Need 12, kes meil on praegu liitunud, on tulnud läbi Narva-Jõesuu osakonna. Neid esindas Narva-Jõesuu osakonna esimees, kes kinnitas, et tegemist on igati tublide inimestega, kes kandideerisid ka linnapea valimisnimekirjas,” märkis Jaago.

Ka tema arvas, et liikmeskonna suurenemine on seotud pühapäeval toimuva Isamaa ja Res Publica Liidu suurkoguga.