Enam kui 41 miljoni eurose eelarvega Narva linna volikogu valis suvest saati korruptsioonikahtlusega trelli taga viibiva ärimehe Fjodor Ovsjannikovi asemele rahanduskomisjoni esimeheks Larissa Olenina, kes on erialalt vene kirjanduse õpetaja, kirjutab Põhjarannik.

Narva rahanduspoliitikat ja eelarvet juhtinud keskerakondlane Fjodor Ovsjannikov viibib suvest saati vahi all kahtlustatuna korruptsioonis ja majanduskuritegudes. Tema asemele asunud Larissa Olenina on samuti keskerakondlane, 2002. aastast linnavolikogu esimehe asetäitja, palju aastaid töötanud noortekeskuse direktori asetäitjana, veel varem 14 aastat Narva Paju (10.) kooli direktorina. Pedagoogilise kõrghariduse vene kirjanduse alal omandas ta 1977. aastal Pihkva pedagoogilises instituudis.

Neljapäeval osutus Olenina ainsaks kandidaadiks rahanduskomisjoni esimehe kohale; salajasel hääletusel anti tema poolt 17 ja vastu 11 häält.

Eelarveprojekti kohaselt on Narva linna tulud uuel aastal 41,1 miljonit eurot. Võrdluseks – novembris täpsustatud 2011. aasta eelarvetulu oli 43,4 miljonit eurot.