Esimene eelkoolituse sisu ja tegevusi tutvustav infopäev toimub 7. septembril Narva Soldino Gümnaasiumis.

"Narva ja kogu Ida-Virumaa noored on sisekaitselistel erialadel väga oodatud, kuna nende tugevuseks on vene keele valdamine, mida igapäevatöös palju vaja läheb. Ida-Virumaalt pärit sisseastujate kõige suuremaks takistuseks on seni olnud eelkõige ebapiisav eesti keele oskus. Seetõttu hõlmab sisekaitseline eelkoolitus lisaks sisekaitseliste baasteadmiste andmisele ka süvendatud eesti keele õpet," ütles sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Sisekaitselist eelkoolitust hakatakse läbi viima Narva kolmes koolis ühiselt - Narva Soldino Gümnaasiumis, Narva Vanalinna Riigikoolis ja Narva 6. koolis.

Koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga alustatakse õppeaastat erialase eesti keele õppekursusega. Sellele järgneb sisejulgeoleku eelkutseõpe, kus kolme aasta jooksul omandatakse baasteadmisi pääste-, politsei-, piirivalve- ja vangla- ja maksunduse ja tollitööst.

Eelkoolituse esimene aasta lõpeb laagriga Sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekoolis Väike-Maarjas ja teine aasta laagriga politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis.

Sisekaitseline infopäev toimub 7. septembril kell 13.00 Narva Soldino Gümnaasiumis, kus 8. ja 9. klasside õpilastele tutvustatakse sisekaitselise eelkoolituse sisu, viiakse läbi põnev ja hariv võistlusmäng ning oma tööd ja tehnikat tutvustavad noortele politsei- ja piirivalveamet, päästeamet ja justiitsministeerium. Infopäevale on oodatud ka gümnasistid, kes on huvitatud oma tuleviku seostamisest sisejulgeolekuga.