Projekti heakskiitmise korral algavad restaureerimistööd 2011. aastal ning lõppevad 2014. aasta alguses, kirjutab Põhjarannik.

Programm toetab suuremahulisi investeeringuid kultuuri- ja turismiobjektide heaks, mis suurendavad Eesti konkurentsivõimelisust ja populaarsust turistide, investorite ja kvalifitseeritud tööjõu silmis.

Kui Narva projekti saadab edu, eraldatakse sellele programmi raames üle 220,5 miljoni krooni, lisaks rahastab linn seda ligi 40 miljoni krooni ulatuses. Kindlustusehitiste restaureerimine ja uuendamine peaks suurendama nende külastatavust ning vähendama Narva turismi hooajalisust.

Projektis on ette nähtud lossipargi rekonstrueerimine, linnuse Kristervalli ja kasemattide taastamine, suure läänehoovi restaureerimine, Hermanni linnuse idatiiva ja konvendihoone õuegaleriide taastamine, muuseumi uue püsiekspositsiooni loomine, turismiatraktsiooni ja külastuskeskuse loomine Victoria bastioni baasil, puhkeala rajamine bastionidele ning kõnnitee rajamine Pimeaiast kaldapealsele.