Nimelt on haridusministeeriumi ettepanekul kavas ümber korraldada Narva eesti gümnaasiumi ja Narva vanalinna riigikooli tegevus ja need koolid ühendada.

Narva eesti gümnaasiumi kollektiiv on aga muudatuste pärast mures, et eesti keeles kui emakeeles õppivate eesti laste ühendamisel venekeelsete lastega, kes õpivad keelekümbluse süsteemi järgi, kaob loomulik eestikeelne keskkond.

"Koalitsiooni kuuluvad kolleegid on kaalunud erinevaid arengustsenaariume ning kummagi puhul me ei kavandanud mingeid muutusi Narva eesti gümnaasiumi osas," ütles Jefimov.

"Kui me räägime, et Narva linnavolikogu koalitsioon seab eesmärgiks Narva haridusasutuste süsteemi säilitamist, ei pea me silmas mitte ainult vene munitsipaalkoole, vaid ka eesti gümnaasiumi," lisas Jefimov.

Jefimovi sõnul tuleb Narva eesti gümnaasium säilitada Narvas mistahes edasiste otsuste puhul.

"Linnavolikogu koalitsioon on teadlik, kui tähtis on eesti lastele viibida loomulikus eestikeelses keskkonnas, ning venekeelsetele lastele õppida emakeeles," lausus Jefimov. "Nende küsimuste suhtes on Narva linnavolikogu koalitsiooni põhimõttelisel seisukohal."

Jefomovi sõnul peab Narva linn vastu võtma haridus- ja teadusministeeriumi kutse alustada läbirääkimisi Narva eesti gümnaasiumi liitmiseks Narva vanalinna riigikooliga.

Tema sõnul tuleb ministeeriumile teha ettepanek lähtuda vajadusest säilitada loomulik eestikeelne keskkond eesti kooli näol.

"Kõik muutused kutsuvad esile muret ja ärevust, on vaja välja töötada sellised lahendused, mis tooksid olemasoleva olukorra minimaalseid muutusi ja minimaalseid negatiivseid tagajärgi lastele, nende vanematele ja õpetajatele ega halvenda meie laste hariduse kvaliteeti," ütles Jefimov.

Jefimov lisas, et vajalikud on kohtumised mõlema kooli õpetajatega, pakkudes neile teavet plaanidest ja läbirääkimiste käigust. Samuti on tema sõnul tähtis nende arvamuste arvestamine otsuste tegemisel.