Väikesearvuline linnavolikogu opositsioon hääletas riigikohtusse pöördumise vastu. Põhjenduseks toodi see, et enne kui kulutada suuri summasid kohtuprotsessile, võiks ära oodata, kuidas laheneb analoogne hagi, millega pöördus riigikohtusse Tallinn, kirjutab Põhjarannik.

"Kui Tallinn kohtus võidab, siis on suurepärane, kui mitte, siis misjaoks kulutada ilmaaegu 100 000 krooni maksumaksja raha?" avaldas asja kohta arvamust saadik Nadežda Sinjakova.

"Riigikohus peab mõistma, et me sellel ei peatu, vaid pöördume Euroopa Kohtusse. Kui aga riigikohus võtab vastu otsuse kaitsta põhiseaduslikke õigusi, siis on meie võit kohtus kindel," kinnitas Mihhail Stalnuhhin. Ta selgitas, et Narva ei saa Tallinna võitu kohtus kasutada ning peab ise hagi esitama.

Linnavolikogu juristide arvates ei jää see asi kohtus venima. "Meie juristid on riigikohtu praktikat uurinud - kui tegu on omavalitsustele niivõrd oluliste küsimustega, hakatakse kohtuasja arutama kaks nädalat pärast taotluse esitamist," kinnitas linnavolikogu esimees.