Raik rääkis Delfile Narva kolledžist lahkumisest ja küsimusele, kas läheb kerge tundega, vastas ta "ei ja jah". 

"Ühiste jõupingutustega on üsna tühjale kohale rajatud Tartu ülikooli Narva kolledž, kelle vajalikkuses ei kahtle täna keegi. Narva kolledž on jätkusuutlik ja omanäoline kõrgkool, kus iga päev räägitakse vähemalt kolmes keeles. Me oleme ainsad, kes keskenduvad Eestis mitmekeelsete koolide õpetajate ette valmistamisele," rääkis Raik, miks ta kooli edasise käekäigu pärast ei muretse.

Emotsionaalselt on lahkumine Raiki sõnul aga keeruline. "Isiklikult ei ole mul lihtne. Mul on tunne, et jätan maha oma pere. Aga pere on suur ja elujõuline ning kolledž on saanud täisealiseks, alustasime 1999," märkis Raik ja lisas: "Ma ei teinud oma otsust kergekäeliselt."

Raik töötab Narva kolledžis veel kolm kuud ja loodab selle ajaga palju teha jõuda. "Ma usun, et see on hea juhi ja ausa inimese tunnus: tööd tuleb teha viimase hetkeni ja südamega! Jätkame oma suurte arendusprojektidega: IT eriala käivitamine Narvas, Eesti-Vene piirialase kompetentsikeskuse loomine, uue ühiselamu rahastuse ostmine," loetles Raik järgmiste kuude plaane.

"Kindlasti teen laua ja kapid korda ja eks lahkuval juhil on kergem ära teha mõned keerulised otsused," sedastas Raik.

Raik tahab õpilaste teadmisi IT valdkonnas kasvatada ka sisekaitseakadeemias. "Iga haritud inimene peab täna suutma suhelda, kasutada IT vahendeid, oskama keelt ja keeli. Suutma tegeleda ennetustööga oma erialal. Kõik see puudutab ka sisekaitseakadeemiat."

Raik on 15 aastat juhtinud Tartu ülikooli Narva kolledžit ning vahepeal töötanud kaks aastat haridus- ja teadusministeeriumi asekantslerina. Tal on filosoofiadoktori kraad ajaloos, talle on omistatud 3. klassi Valgetähe teenetemärk ja tiitel aasta naine 2013.