Ühinemislepingu järgi saab ühinenud omavalitsuse nimeks Narva-Jõesuu linn ning seal hakkab paiknema ka linnavalitsus. Praegusesse Vaivara valda jäävad vaid teeninduspunktid, kirjutab Põhjarannik.

30. novembril toimunud tasavägine hääletus Narva-Jõesuu volikogus tõi esile linnas valitsevaid ühinemisvastaseid meeleolusid. Enamik rahvahääletusel osalenud Narva-Jõesuu elanikest oli Vaivaraga ühinemise vastu. Sajad inimesed olid pannud allkirja üleskutsele, et linnavõimud alustaksid ühinemisläbirääkimisi hoopis Narva linnaga.

Narva-Jõesuu volikogu esimees Raivo Murd tunnistas, et rahva tahte vastu minna pole kerge. “Palju parem olnuks, kui enamik oleks hääletanud [Vaivara vallaga] liitumise poolt. Kuid ma arvan, et järgmine aasta näitab, et tegime siiski õige otsuse,” ütles Murd.

Murd mõistab, et Narva-Jõesuu elanike arvamusega mittearvestamine võib järgmistel valimistel saada saatuslikuks nendele kohalikele poliitikutele, kes eelistasid Vaivarat, mitte Narvat. “Ma ise olen juba sellises eas, et võiks mõelda ka puhkusele ja tegelda senisest rohkem lastelastega. Kuid teen enda poolt kõik, et see ühinemine ennast õigustaks,” lubas ta.

Hiljuti Narva-Jõesuu linnapeaks valitud Maksim Iljin, kes on samal ajal ka Vaivara vallavalitsuse liige, ütles, et on jõudnud hästi tutvuda mõlema omavalitsuse plusside ja miinustega. Vallas näiteks on puudu ehitusspetsialistidest ja hankespetsialistidest, seevastu on seal piisavalt maaküsimuste ja keskkonnaküsimuste asjatundjaid, kellest omakorda tunneb puudust Narva-Jõesuu. Samuti on Vaivaras parem seis sotsiaalteenuste osutamisega. Seal on näiteks lastekaitsespetsialist, aga Narva-Jõesuus pole.