23. oktoobril kell 21.09 teatas Vene Föderatsiooni piirivalve Vasknarva kordonisse, et nende kordoni vastast Narva jõel kostuvad Eesti poolselt kaldalt meesterahva appihüüded. Kell 21.12 väljus kordonist mootorpaadiga häiregrupp, kes seiskas Vene Föderatsiooni kordoni lähedal kaatrimootori, et kuulatada ja teha kindlaks appihüüete suund. Selgus, et isiku hüüded kostusid Jaamakanali suunast. Poole tunni pärast leidsid piirivalvurid Jaamakanalist ümber läinud paadi. Samal ajal väljus piirivalvekordonist häiregrupp sõudepaadiga, mis jõudis kell 22.30 sündmuskohale.

Kell 22.50 leiti Jaama küla luhalt 31-aastane Oleg, kes seletas, et temaga koos oli paadis veel kaks isikut, kes suundusid väidetavalt Vasknarva tulede suunas abi kutsuma. Isik meditsiinilist abi kohale saabunud kiirabi poolt ei vajanud. Vestluses mehega selgus, et jõel hätta sattunud isikud läksid sama päeva lõuna paiku kolmekesi Narva jõele kalale, kus kalastamise ajal tarvitasid koos alkohoolseid jooke.

Täna, varahommikul kella 6 ajal leidsid piirivalve ametnikud Jaama külast Struuga luhalt kadunud mehed. Meesterahvad arstiabi ei vajanud.

Ida Prefektuuri piirivalvebüroo Vasknarva kordoni piirivalvevanemkonstaabel Edgard Vatter ütles juhtunut kommenteerides, et paadijuhi poolt on absoluutselt taunitav alkoholijoobes niiviisi enda ja sõprade elu ohtu seada. Järjekordne näide sellest, kuidas joobes isikud ei hinda oma võimeid reaalselt, tehakse nalja, kaob ohutunne ning õnnetus ei lase ennast kaua oodata. Vatter lisas: "Loodetavasti said mehed piisavalt hea õppetunni seekord õnneliku lõpu saanud õnnetusest."