Teisipäeval ilmus meedias teade Lääne- Virumaal Kadrina vallas Põima farmi lehmade ja vasikate väga halva olukorra kohta. Reedese seisuga on Lääne- Virumaa Veterinaarkeskus algatanud väärteomenetluse loomapidamisnõuete rikkumise eest ning on teinud ka otsuse omanikelt loomad ära võtta. Loomad on üle antud Kadrina vallavalitsusele, teatas ELS.

Reede hommikuks on 159 inimest annetanud ELSi kontodele kokku summa 47 055 krooni, millest 10 000 krooni on juba edasi antud Kadrina vallavalitsusele loomadele sööda ja allapanu muretsemiseks. Ka ülejäänud annetatud 37 055 krooni eest ostetakse loomadele vajalikku sööta ja allapanu. Üks nädal loomade ülalpidamist maksab umbes 25 000 krooni.

Loomi saab aidata toimetades ka ise kohale liigiomast sööta või allapanu, kuid palume selleks eelnevalt ühendust võtta kas ELSiga, Kadrina vallavalitsuse või Lääne- Virumaa veterinaarkeskusega.

ELS tänab kõiki neid, kes on aidanud loomi annetust tehes või sööta ja allapanu andes ning kes on tundnud loomade saatuse üle muret. Põima farmis toimunust on teada antud ka farmi omanike kodumaa Hollandi loomakaitse erakonnale The Party for Animals.

Jätkuvalt saab loomi aidata annetades sobiva summa ELSi pangakontole SEB Ühispangas 10002019856000 ja lisades juurde märksõna “Põima farm“.

Eesti Loomakaitse Selts on loomasõpru ühtekoondav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise ja inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel. Eesti Loomakaitse Selts tegutseb 2000. aasta kevadest.