Kirjanik Kalle Käsper kurdab SL Õhtulehe arvamusveerul, et nüüd tuleb tal ooperikülastamisega hüvasti jätta, sest võrdõiguslased nõuavad ühis-WC´d — tema au aga ei luba kõrvuti pissida baleriin Kaie Kõrbi või poetess Doris Karevaga.

„Mul pole midagi nende kaunite daamide vastu, ausõna, ma pole homoseksuaal ja julgen isegi öelda, et olen selle üle uhke; kuid ma eelistaksin naistega suhtlemist natuke teises olukorras,” kirjutab Käsper. „Aga minu tahtmisest jääb vajaka, sest sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna kabinettides kavandatakse ulatuslikku WC-reformi, unisekstualettide kasutuselevõttu, põhjuseks, et naiste tualeti järjekorrad teatrites on pikemad kui meestel.”

Käsper leiab, et soolise võrdõiguslikkuse eestvõitlejate tööhõiveniši on endale haaranud naised, kes pole abikaasarolliga toime tulnud ja kes valavad oma kibestumuse välja kogu inimsoo peale.

„Seistes peegli ees ja vaadates oma tigedatesse silmadesse mõtlevad need aktivistid: miks mina pole nii graatsiline kui Kaie Kõrb? Miks mina pole nii poeetiline kui Doris Kareva? Ja üldse: miks minul pole armastusega vedanud nagu sõbrannal,” kirjutab Käsper. „Ning leidmata nendele küsimustele vastuseid, hakkavad nad vihkama kogu inimsugu, ja eriti kõike, mis on seotud selle inimsoo jagunemisega omakorda kaheks sooks.”

Käsper arvab, et võrdõiguslikkust nõudvad naised liiguvad üldse soo kategooria kaotamise suunas ning järeltulijaid hakatakse varsti ainult katseklaasis tootma.

Kirjanik ei mõista ka, miks on võrdõiguslastel hambus meeste suuremad palganumbrid või tugevama soo enamus parlamendis. Kuna naisvalijaid on teoreetiliselt rohkem kui mehi, siis tänu taevale on enamik neist siiani siiski veendunud meeste suuremas võimes genereerida ideesid ja üldse kainelt mõtelda, leiab Käsper.

Soovite sellele väitele tõestust? „Öelge, kas selleks, et kaotada teatri naistetualettides järjekorrad, on tingimata tarvis asutada ühispeldikuid? Loomulikult mitte — piisab, kui laiendada naiste tualettruumi,” nendib Käsper. „Kuid et niisugusele lihtsale mõttele tulla, selleks, vabandage, peab olema mees.”