Kõik leitud paberid sisaldasid delikaatseid isikuandmeid, kirjutab Eesti Päevaleht. Leitud dokumentidel on hästi loetavad nimed, diagnoosid ja ravikirjeldused, mis kõik kuuluvad isikuandmete kaitse seaduse mõistes delikaatsete isikuandmete alla.

Neljapäeval avaldas ajaleht Sillamjaeski Vestnik artikli “Ravisaladused — Sillamäel põõsastes”, milles Narva haigla keeldus kommentaaridest. “Kust mina pean teadma, et see, mis te mulle räägite, on tegelikult ka tõsi?” teatas haigla ravijuht Anna Kovalenko ajakirjanikule. “See on teie probleem,” lisas ravijuht, kui talle pakuti vaadata leiukohast tehtud fotot. Ka reedel keeldus Kovalenko igasugustest seletustest.

Haigekassa Virumaa osakonna juhataja Andrei Saitšuk leidis, et tegemist on küllalt tõsise rikkumisega, ja lisas, et kui delikaatseid isikuandmeid sisaldavate dokumentide kaitsega tegelev andmekaitse inspektsioon on oma uurimise lõpetanud, siis võib süüdlane arvestada küllalt karmide sanktsioonidega.

Andmekaitse inspektsiooni menetlustalituse juhataja Bert Blös sõnas, et lisaks ajalehetoimetuselt saadud dokumentidele leidsid nemad neid samast kohast veel hulgaliselt. “Võiks öelda, et sadades,” sõnas Blös.

Süüdlase tuvastamise korral on juriidilisele isikule selle eest võimalik määrata trahvi kuni 50 000, eraisikule kuni 18 000 krooni.

Mõni aasta tagasi vedelesid samalaadsed ravidokumendid Narvas ühe peatänava äärsetes põõsastes.