Müürilehe koostatud naisvarivalitsusse kuuluks 17 ministrit. Eesti esimeseks naispeaministriks oleks Müürilehe hinnangul sobivaim praegune välisminister Marina Kaljurand.

Kaljurannast vabaks jäänud välisministri ametikohale peetakse sobivaimaks Riina Kionkat, kes töötab Euroopa Ülemkogu esimehe Donald Tuski välispoliitikanõunikuna.

Riigihalduse ministriks tooksid Müürilehele abiks olnud nõunikud pikka aega uuringuagentuuri Praxis juhtinud Annika Uudelepa.

Siseministrina võiks Uudelepa parem käsi olla endine Tartu Ülikooli Narva kolledži endine rektor Katri Raik.

Katri Raigi järel TÜ Narva kolledžit juhtiv Kristina Kallas oleks sobiv kandidaat taasloodavale rahvastikuministri kohale.

Reformierakonna europarlamendi saadik Kaja Kallas võiks koju naasta ja rahandusministri positsioonil tööd alustada.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esinaine Kadri Simson valiti majandusministri positsioonile.

Ettevõtlus- ja innovatsiooniministri kohale sobiks hästi Yoko Alendri kandidatuur, kes suudaks ühe nõuandja arvates mõtestada siinset elukeskkonda ümber nii, et oskaksime seda paremini kasutada ja armastada.

Justiitsministri positsioonile nomineeritakse Euroopa inimõiguste kohtunik Julia Laffranque, kes võiks oma kogemustepagasiga valitsusse rohkem euroopalikku nägemust tuua.

Sobivaimaks kandidaadiks haridus- ja teadusministri positsioonile peeti Eesti Seksuaaltervise Liidu juhti Kristina Papsejevat.

Tervise- ja tööministri positsioon kuuluks Tervise Arengu Instituudi juht Maris Jessele. Ministeeriumit jagaks Jesse Häli Tarumiga, kes asuks sotsiaalkaitseministri toolile.

Müürilehe naisvarivalitsuses oleks ka portfellita võrdõiguslikkuse minister, kelleks pakutakse Kadi Viiki, kes on töötanud võrdse kohtlemise eksperdina üle kümne aasta.

Euroopa Komisjonis mitmel juhtival positsioonil töötanud Maive Rute võiks asuda maaeluministri positsioonile.

Keskkonnaministriks saaks aga Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimees Silvia Lotman, kelle nimi loodussõprade seas tutvustamist ei vaja.

Eesti venekeelset kogukonda esindab ministrite seas kultuuriajakirja PLUG peatoimetaja ning Eesti nüüdisaegse vene kultuuri festivali VDRUG peakorraldaja Olesja Rotar.

Valitsuse koosseis

Marina Kaljurand, peaminister
Riina Kionka, välisminister
Annika Uudelepp, riigihalduse minister
Katri Raik, siseminister
Kristina Kallas, rahvastikuminister
Kaja Kallas, rahandusminister
Kadri Simson, majandusminister
Yoko Alender, ettevõtlus- ja innovatsiooniminister
Julia Laffranque, justiitsminister
Kadri Liik, kaitseminister
Kristina Papsejeva, haridus- ja teadusminister
Maris Jesse, tervise- ja tööminister
Häli Tarum, sotsiaalkaitseminister
Kadi Viik, võrdõiguslikkuse minister
Maive Rute, maaeluminister
Silvia Lotman, keskkonnaminister
Olesja Rotar, kultuuriminister

Täispikkuses artiklit saab lugeda Müürilehest.