Meeste endi sõnul on see halenaljakas, millest võivad tülid alguse saada. Paljud konfliktid tekivad armukadedusest.

Üks meestest kirjeldas, et kõik algas pärast lapse sündi. "Tekkis naisest eemalolek, edasi tekkisid klassikalised lahendused. Mina otsisin hoolivust väljastpoolt kooselu ja sealt tekkisid järgmised probleemid," meenutas ta.

Teine mees tõi näiteks, et tüli võis tekkida pärast pikka tööpäeva, kus ka tööl on olnud mingi negatiivne tagasilöök, aga koju tulles ei ole kodu korras või söök ei ole valmis või naine ei ole meest oodatud.
"Koht, kuhu sa lähed uut energiat ammutama, ei ole päris selline nagu sa oled endale ette kujutanud ja see ärritab," kirjeldas mees.

"Halvematel juhtudel lõppevad sõnelused sellega, et kummalgi on sinikad, kriimustused, on olnud tõukamisi, oleme maadelnud," meenutas kolmas meestest. "Suur osa vigastusi on toimunud ka rünnaku tõrjumisel, alati ei ole võimalik ennast kaitsta nii, et teine pool viga ei saa."

Ühe mehe hinnangul kasvavad konfliktid suureks ikka siis kui on tegemist ebakindlate inimestega.

Mehed olid nõus sellega, et igasugune vägivald on taunitav, kuid samas märgiti, et tangot tantsitakse ikka kahekesi.

Justiitsministeeriumi ja Tartu ülikooli koostöös korraldatud viharavi vägivaldsetele meestele kestis 14 nädalat.

Mehed tunnistasid, et nad on abi saabud, kuid kannapööret siiski toimunud pole. "Igal juhul ma püüan vältida konflikte," möönis üks neist.

"Mitte keegi ei aita sind, kui sa ise ennest ei aita, probleemid ei lõppe mitte kunagi, ui sa ise nendele lõppu ei tee," võttis teine meestest oma kogemuse kokku.