2009. aastal Jehoova tunnistajatega liitunud Laura [nimi muudetud] otsustas arstide soovitusel ennaegselt sündinud lapsele vereülekande teha ning ta ei kahetse oma otsust, kuigi see tähendab, et ta ei saa naasta kogudusse, kuhu ta kuulus, vahendas ETV saade "Pealtnägija".

2013. aasta sügisel sündinud laps kaalus vaid 670 grammi ning oli eluohtlikus seisundis: enamik tema organeid veel ei töötanud ja ta vajas verekomponentide ülekannet, sest muidu võinuks ta pimedaks jääda või isegi surra, kuid Jehoova tunnistajate tõekspidamiste järgi ei tohi verd manustada ei verivorstis ega vereülekandes.

Laura laps oli haiglas kokku 118 päeva, mille kestel tehti kokku kolm vereülekannet ja arstid usuvad, et praegu pooleteiseaastasest poisist kasvab terve noormees. "Ma ei kujutaks ette, kui ma mõne aasta pärast oleks pidanud oma lapsele seletama, et miks ta näiteks ei näe, ja kui ma oleks pidanud talle vastama selle peale, et sa ei näe sellepärast, et minu põhimõtted olid sellised," rääkis naine.

Lasnamäe Kuningriigisaali kogudusevanem Tan Silliksaar, kes on kolmandat põlve Jehoova tunnistaja, ütles, et vastuseis vereülekandele tuleb piibli käsust, mis ütleb, et hoiduge verest, ning seda käsku võetakse väga otseselt.