Uudiste mõttes loiult alanud nädal kulmineerus ootamatu teatega, et Keskerakonna juhatus on kutsunud oma istungile SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhi Varro Vooglaiu.

Kiirelt sündmust kajastama tõtanud fotograaf Ilmar Saabasel õnnestuski pildile püüda kaks värsket liitlast - Varro Vooglaiu ja Edgar Savisaare.

Nädal pildis 15-19.02.16

Siseminister Hanno Pevkur ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid 16 veebruaril üle Lillepaviljonis toimunud pidulikul tseremoonial päästeteenistuse aumärgid.

Päästeteenistus annab üle aumärgid

Teiste seas tunnustati Elupäästja III klassi medaliga ka kahte venda - Priit Lehismetsa ja Raul Lehismetsa, kes 2015. aasta 10. augustil päästsid Pühajärve ujuma läinud mehe elu.
Riho Nageli ja Tiit Blaadi videolugu:

Kolmapäeval teatas Tallinna linnavalitsus, et on otsustanud ametist vabastada Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe. Põhjuseks toodi väidetavalt halvad suhted linnaosavanema asetäitja Priit Kutseriga. Kutserilt kommentaari soovinud ajakirjanikud viskas poliitik aga oma kabinetist välja.

Okupatsioonide muuseum hakkab alates 2018. aastast kandma nime Vabamu. "Mina näen Vabamut kui mõttemaailma start-up-i, millel on säravate silmadega meeskond ja idee, millesse usutakse. Eesti elu edendavad erinevad vabadused nagu näiteks sõna- või ettevõtlusvabadus on selle inspireeriva algatuse nurgakiviks,” tõdes muuseumi nõukogu liige Sten Tamkivi.

Sten Tamkivi

Neljapäeva hommikul korraldas MTÜ Eesti Rehviliit Tallinna kesklinnas keskkonnaministeeriumi akna all asuvas parklas aktsiooni, mille eesmärk oli viie tonni vanarehvide maha kallamisega juhtida tähelepanu rehvide taaskasutussüsteemi puudujääkidele.

Rehviliidu aktsioon

Alavere loomaparki korduvalt inspekteerinud ja ettekirjutuste täitmata jätmise eest trahvinud Võrumaa veterinaarkeskus võib teha otsuse, et loomapargi kolm karupoega tuleb hukata. Põhjuseks on nõuetele mittevastav aedik ning omaniku vastuseis nõuete täitmise suhtes. VTA kinnitab aga et kuuldused karupogade võimaliku eutaneerimise kohta ei vasta tõele.
Tutvu kolme karupojaga siin:

Lauljanna Kerli Kõiv esitles oma tuliuut singlit "Feral Hearts” ebatavalises kontsertpaigas: Kiek in de Köki katusesaalis.
Kerli Kõivu uue singli esitlus Kiek in de Köikis

Keskerakondlased kogunesid reedel välkkonverentsiks nimetatud üritusele, kus nad nõudsid kriminaalmenetlusega seoses ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare linnapeaks tagasi lubamist.

Tallinnas Rahvarinde muuseumis välkkonverents “Andke meile linnapea tagasi!”.

Mees nagu orkester: Eesti Laulu saatejuht, peaosa elu esimeses täispikas mängufilmis, reedehommikune R2 raadiohääl, aktiivne muusik - nagu kirjutas tabavalt Siim Nestor viimases Eesti Ekspressis - Genka (Henry Kõrvits) on meie ümber sõna otseses mõttes igal pool.

Henry Kõrvits