Nädal algas kurbade teadetega - Saue linnavalitsuse hoones valitses esmaspäeval leinameeleolu. Laupäeval suri kauaaegne Saue linnapea, endine Harju maavanem Orm Valtson.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa kaitseväe 92. aastapäevale pühendatud vastuvõtul anti üle aasta ohvitseri ja aasta allohvitseri preemia. Fotol on hetk enne vastuvõtu algust, mil Ants Laaneots ootab külaliste saabumist. Millest mõtleb kindralleitnant?



Justiitsminister Rein Lang kuulutas sel nädalal välja 2010. aasta kodanikujulguse aumärgi saajad, kelleks on Artur Mänd, Henri Metsavas, Andrei Fedotov, Deniss Spiridonov, Jüri Roots ja Marko Haruoja. Mehed said aumärgid, kuna aitasid tänaval varastega kimpu jäänud prouadel oma asjad tagasi saada. 

Kodanikujulguse aumärkide üleandmine

Eesti jalgpallikoondis tegi Tallinnas toimunud sõpruskohtumises 1:1 viigi Liechtensteiniga.


Tallinnas Lasnamäel jätkub endise paekivikarjääri pargiks kujundamine — nüüdseks on lõpule jõutud teise etapi rajamisega. Lapsed tõid pargi uue osa avamisüritusel linnapea Edgar Savisaarele kimbu punaseid roose.

Kümme aastat kestnud konserveerimistöödTallinna Issandamuutmise Peakiriku ikonostaasi restaureerimiskes on lõppenud ning nüüd näeb kullatud nikerdustega ikonostaasi taas oma kunagises säras. Suurejoonelise barokiaja kunstiteose kinkis omal ajal kirikule Peeter I.

Tallinna jõulukuuse teekond algas Järvamaalt Mustla-Nõmmelt. Kähar jõulupuu kasvas elumajale liiga lähedal ning kuna talunik pelgas, et see võib viimati veel mõne suurema tormiga majale peale kukkuda, otsustati see parem juba õigel ajal jõulupuuks anda. Kuuse teekond linna võis alata!

Kuuse omanik

Samal öösel, kui puu on Tallinnas oma kohale Raekoja platsil pandud, võis näha, et puu kipub hoidma veidi viltu.


Riigikogu veetis öö Toompea lossis. Esialgu marsiti saali igati reipalt.

 

Riigieelarve teine lugemine venis pikaks 127 muudatusettepaneku pärast, millele lisaks palus Keskerakond pärast igat hääletamist ka kümneminutilise pausi. Enamus parandusettepanekust on Keskerakonna poolt. Klassikalist venitamistaktikat on Eestis hakatud kutsuma juntimiseks.

Keskerakonna fraktsiooni lauad olid enamuse ööistungist tühjad. Pildil on Keskerakonna fraktsiooni 28 saadikust kohal kolm: Ain Seppik, Valeri Korb ja Eldar Efendijev.

Evelin Ilves andis  Kadriorus üle noore sportlase preemiad. Preemiat antakse välja juba kolmandat korda ning see on mõeldud kuni 21-aastasele väga heade õpitulemustega õppivale noorele, see on sihtotstarbeline ja mõeldud treening- ning võistluskulude katteks

Nädala teises pooles võis kõikijal töökohtades näha uudistamas keskkooliõpilasi. Ministritel olid samuti kannul töövarjud. Ka peaministril oli sel nädalal töövari.

"Hommikul oli peaminister eriti heas tujus, et mina ka kohal olen. Pärast väikest istumist algas kell 9 peaministri büroo istumine, kus kõik nõunikud olid kohale tulnud ning lugesime koos ajalehti, pajatasime lugusid mõne artikli teemadel," kirjeldas oma päeva peaministri töövari Toomas Laigu. Loe lähemalt Delfi Noorte Häälest!

Hanna-Liina Võsa esitles sel nädalal uut plaati. Ning nägi välja suurepärane nagu alati!

Noored külastasid sel nädalal ka Toompea lossi. Mida teevad pildil olevad noored? Vaatavad infovoldikult järgi, kuhu nemad istuma mahuks?

Rahvaliit sai sel nädalavahetusel uue esimehe. Arnold Rüütli sõnul on Juhan Aare asemel uueks juhiks valitus Andrus Blok tubli töömees.

 

Eesti Kergejõustikuliit valis 2010. aasta parimateks sportlasteks Gerd Kanteri ja Ksenija Balta, kes triumfeerisid ka mullu.