"Alar Nääme on andnud kõik ütlused kohtueelse menetluse käigus ning kõnealuse teema kohta midagi enamat tal praegu lisada ei ole. Eestis kehtib õigusriigile kohane süütuse presumptsioon ehk et kuni kohus ei ole inimest süüdi mõistnud, ei ole ta süüdi," ütles Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas Õhtulehele.

"Nääme ametitegevuse peatamine pole kõne all olnud," lisas ta.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul erakonna aukohus Nääme juhtumit praegu arutama ei hakka.

Süüdistuse järgi korraldas Nääme (32) 2015. aasta jaanuaris ja veebruaris kaks kontserti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Kontserdid olid osalejatele tasuta ning süüdistuse kohaselt olid need korraldatud selleks, et mõjutada kohalikke valijaid andma 2015. aasta riigikogu valimistel oma hääl Alar Näämele. Nääme oli tollal Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal ning töötas Tallinna Kesklinna linnaosa vanema ametikohal.

Näämet süüdistatakse selles, et vältimaks valimiskampaaniaks isikliku raha kasutamist, korraldas ta ürituste kulude tasumise Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja Delfile. Süüdistuse järgi tasuti Kesklinna valitsuse eelarvest ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid.

.