Muuseumiöö koordinaatorite Laura Kipperi ja Külli Lupkini sõnul on Muuseumiööst kaheksa aastaga saanud konkurentsitult Eesti suurim muuseumisündmus, milleks sajad muuseumides töötavad inimesed ning kümned ja kümned vabatahtlikud põhjalikult valmistuvad. Paljudes paikades pannakse selleks üheks ööks kokku täiesti ainulaadne, öö teemast kantud eriprogramm ja see ongi põhjuseks, miks võime tänaseks rääkida rohkem kui sajast tuhandest muuseumiöölisest. "Eile ja täna kogutud tagasiside põhjal võib öelda, et suursündmus tõi kodust välja ühtmoodi nii eesti- kui venekeelse publiku ja eriti palju oli muuseumides noori. Mitmed maal asuvad muuseumid rõõmustasid aga eriti selle üle, et Muuseumiöö inspireerib inimesi uusi paiku avastama ja mööda Eestit ringi sõitma – öö tõi muusemidesse palju uut publikut," oli Kipperil hea meel.

"Eesti muuseumid tõestasid laupäevase suursündmusega, et Eestis jätkub muuseumipublikut ka siis kui sündmus langeb kogu nädala ainsale vihmasele päevale ning juhtumisi ka Eurovisiooni finaaliga samale õhtule," lisas Lõuna-Eesti muuseumide programmi koordineerinud Külli Lupkin. "See annab tunnistust, et meie muuseumid oskavad rääkida haaravaid lugusid. Oleme Muuseumiöö korraldusmeeskonnaga lõputult tänulikud kõigile 198 organisatsioonile, sest just nende poolt pakutud sisukas programm oli see, mis inimesed muuseumidesse kohale meelitas. Ja teiseks teeme kummarduse öö vabatahtlikele."

Publiku jaoks panid end valmis kõik Eesti kõige suuremad muuseumid – Tallinna ja Tartu muuseumide programmid tõmbasid ka sel muuseumiööl ligi kümneid tuhandeid inimesi. Programmiga oli sel korral liitunud aga ka eriti palju uusi põnevaid paiku. Tallinnas avas uksed Arvutimuuseum, Tartus pääses tuumavarjendisse, Kuressaares kutsuti aga koguni oma paadikesega väikelaevade katsebasseini laineid proovima. Jääaja Keskus Äksis korraldas öiseid parvereise Saadjärvel. Eriti mahukat programmi pakkusid Hiiumaa muuseumid, kus pandi kokku tervelt 18 punktist koosnev suur muuseumiöö-programm. Väga paljudes maakondades korraldati ka tasuta bussiekskursioone, mis aitavad külastajatel kaugemates paikades asuvate muuseumideni jõuda ka ilma oma autota.

Muuseumiöö selle-aastane teema, "Öös on laineid", inspireeris muuseume tooma üheks ööks tasuta publiku ette põnevamaid mere ja erinevat tüüpi lainetega seonduvaid palasid oma kogudest ja kutsuma külla põnevaid esinejaid. Tänavu võttis muuseumiööst osa 198 muuseumi ja mäluasutust – mitmed näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad. Muuseumid avasid tasuta külastusteks oma uksed kell 18-23.

Muuseumiööd tähistatakse alati rahvusvahelisele muuseumipäevale, 18. maile lähimal laupäeval. Muuseumiööd korraldavad igal aastal Eesti muuseumid koos Eesti Muuseumiühinguga. Esimesel korral oli muuseumiöö juhtlauseks "Öös on asju", 2010. aastal "Öös on lugusid", 2011. aastal "Öös on aardeid", 2012. aastal "Öös on kino", 2013. aastal "Öös on inimesi", 2014. aastal "Öös on tähti" ja 2015. aastal "Öös on muusikat". Täpsemat infot muuseumiöö kohta saab veebilehelt www.muuseumioo.ee ja Facebookist.