Loodud sihtasutuse tegevuse peamiseks eesmärgiks on ehitada linnaossa kirikuhoone. Ühtlasi hakkab sihtasutus tegelema kirikuhoone ehituse rahastamise ning hilisema haldamise ja kasutamise korraldamisega.

Tallinna linn otsustas osaleda asutajana Mustamäe Kiriku Sihtasutuses Tallinna Linnavolikogu 25. augusti 2016 otsusega.

"Rajatav kirikuhoone hakkab toimima lisaks usutalituslikule tegevusele ka kohalike elanike ühistegevust edendava keskusena," ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk.

Kirikuhoonesse on planeeritud ka näiteks ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks jms. Kiriku saali on võimalik teenistuste välisel ajal kasutada kontsertide läbiviimiseks ning kiriku abiruume vaimuliku ja hingehoidliku suunitlusega seminaride ja koolituste korraldamiseks.

EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus üürib praegu ruume Mustamäe linnaosa valitsuse soklikorrusel. Koguduse juures tegutsevad nii leerikool, laste loominguringid, noorte osalusgrupid kui ka eakate teelaud. Kogudus korraldab ka loenguid erinevatel teoloogilistel ja muudelgi inimeste jaoks tähtsatel teemadel, suviseid lastelaagreid ja ekskursioone, suur rõhk on heategevusel, toidupakkide jagamisel linnaosa vähekindlustatud peredele jne.