Vallandatud Šatajeva usub, et põhjus temast lahtisaamiseks leiti nagu imeväel pärast seda, kui ta pöördus direktori poole õpetajate õiguste küsimuses.

Šatajeva märkis, et kool ei ole saatnud õpetajaid korralisse tervisekontrolli, lastevanematega kõnelemiseks peavad nad kasutama isiklikke telefone, asendustunde ei tasustata täies mahus jne. 

Šatajeva kirjutas probleemidest Tallinna haridusametile ning  7. septembril ka Tallinna õpetajate ametiühingule. 

"20. septembril kutsus direktor mind ootamatult enda juurde  ning ütles, et ma peksin õpilast," rääkis Šatajeva RusDelfile

15. septembril pöördus kuuenda klassi õpilane oma klassijuhataja poole ning ütles, et sai koolisööklas trauma, kui Šatajeva teda pähe lõi. Vigastused fikseeris kooliõde. 

Koolidirektor ütles Šatajevale, et tal on juhtunu kohta nii suulised kui ka kirjalikud tõendid.

"See pole nii," kinnitas vallandatud õpetaja Delfile. "Ütlesin direktorile, et kogu süüdistus peksmisest on alusetu. Ütlesin, et kui  mulle näidatakse kirjalikke tõendeid peksmise kohta, siis ma kirjutan selgituse. Midagi ei näidatud."

Õpetaja ei saanud abi ka haridustöötajate ametiühingust, kuhu Šatajeva  pöördus. Ametiühingu esimees Evi Veesaar kinnitas Delfile, et nad tahavad naist küll kaitsta, kuid viimane keeldus selgitustest. "Mida mul on veel selgitada," imetas  Šatajeva, kes oma sõnul oli kirjas ametiühingule kõike juba jutustanud.

RusDelfi proovis ühendust saada ka koolidirektor Olga Kaljuga, kuid kantselei juht Irina Amonoba kinnitusel ei olnud teda majas ning kool  Šatajeva asjus kommentaare ei anna.