Politoloog ja portaali poliitika.guru toimetaja Erik Moora rääkis, et kui sõnavõtte ja tekste jälgida, siis on näha, et tegu on lahinguga, kuid tema sõnul esimehe valimise kampaania kontekst ongi hüsteeriline. "Seal on kõik lubatud, poliitilises kampaanias toimivat Genfi konventsiooni ei ole."

"Kui neid seisukohti vaadata, siis mulle tundub küll, et Edgar Savisaare peas on tugev ettekujutus, et Savisaar võrdub Keskerakond. Ja ka paljude valijate peas," rääkis Moora.

Moora nentis, et Keskerakonnas on kindlasti palju inimesi, kes näevad laiemalt, aga kui Kadri Simson võidab, siis ei pruugi Savisaar ise ja tema lähemad toetajad sellega leppida. "Nii et see oht, et erakond kahestub või vähemalt sisuliselt kaheks mitte koos töötavaks pooleks läheb, see on minu meelest [Simsoni võidu korral] väga reaalne," sõnas Moora.

Riigikogu keskfraktsiooni liige Aadu Must märkis, et tema hinnangul on võimalik Keskerakonda lõhkuda, kui seda väga jõuliselt soovib nimelt Edgar Savisaar. Ta rääkis ka, et erakonnas on mõlemad pooled analüüsinud erinevaid variante ja väga paljudelt liikmetelt on uuritud, kelle poolt nad on, ja kui Savisaar kaotab, kas nad siis lähevad ära.

Lotman: asi on selge, võidab Savisaar ja erakond ei lagune

Tartu ülikooli professor Margit Sutrop märkis, et kui Edgar Savisaar räägib lõhenemisest, siis on see väga kummaline ja toimib hirmutamisena, sest võti on Savisaare enese käes. Ta rõhutas, et kui keegi teine peale Savisaare ka võidab, ei tähenda see, et Savisaar või vene valijad, kellele ses väites viidatatakse, peaks kaduma.

Tallinna ülikooli professor Mihhail Lotman oli aga konkreetne: "Meil ei ole mõtet siin ennustada, asi on täiesti selge, võidab Edgar Savisaar ja erakond ei lagune."

Kaks kõlavaimat lauset tulid saates samuti Lotmani ja Sutropi suust. Lotman lausus: "Mul on kahju, et selline andekas inimene nagu Edgar Savisaar töötab Eesti Vabariigi vastu." Sutrop aga ütles saate lõpu poole: "Mul on kahju, et saade pühendati Edgar Savisaarele - ta pole seda ära teeninud."

Küsimusele, et kui Simson valitakse Keskerakonna esimeheks, kas siis linnameedia aetakse laiali, vastas Aadu Must, et meediat tahetakse muuta ausamaks ja selgemaks.

Must lisas: "Vaadake, kes on läinud viimse võitluse maale ja tehke sellest järeldused. Mõne jaoks on see viimne võitlus."