Savisaar rääkis Kesknädalale antud intervjuus, et raamatu käsikiri on valmis ja selle küljendamine käib. Alanud on ka käsikirja tõlkimine inglise ja vene keelde. "Eks selle aasta hilissuvel jõuab valmis raamat Hongkongi trükikojast Eestisse kohale," lausus Savisaar. Raamatu ilmumist ja rahvusvahelist esitlust oli varem lubatud juba sel kevadel.

Ülesehituse järgi on raamatus Savisaare sõnul kuus osa. Neist esimene kannab nime „Eesti varjatud tõde“, mis analüüsib meie fassaadriiki ja majanduslikku püramiidskeemi; teine osa räägib Eesti poliitikast, nii presidendist kui ka peaministrist, nii erakondadest kui ka jõustruktuuridest; kolmas osa on „diagnoos Eesti makromajandusest“, kus räägitakse ka Tallinna olukorrast. Neljas on pealkirjastatud „Eesti jäeti välja Euroopa sisulisest majandusest“; viies „Vene küsimus“ ja rahvuslikult lõhestunud ühiskond ning viimane osa kannab nimetust „Eesti tulevik“.

Savisaar viitas ka Eesti võimude huvile raamatu ilmumist takistada. "Minu arvates askeldab kapo küllalt agarasti minu raamatu käsikirja ümber, kuigi see ju tema asi ei peaks olema. Kolli püütakse teha sellest, kuidas ja milliste rahadega selle raamatu ilmumist finantseeritakse," rääkis Savisaar.

Tema sõnul asutati fondi vahendite kogumiseks, et toetada tsentristlikku maailmavaadet ja sellekohase kirjanduse väljaandmist, Eesti sõprade abiga juba 1997. aastal Šveitsis, kus sellele oli tollal turvalisem koht. Tegemist on tsentristliku maailmavaate levitamise fondiga, täpsustas Savisaar. Fond, mille nime Savisaar ei maininud, lõpetab oma tegevuse, kui Savisaare raamatud on välja antud.

Savisaar rääkis ka kunagisest soovist osta Tartu trükikoda Kroonpress. "Palju aastaid tagasi oli idee luua erapooletu trükibaas. Üks mõte oli koguda raha ja osta Eestist 50% Kroonpressi aktsiatest, mis tol ajal kuulusid Aleksander Kofkinile. Kahjuks ei saanud see projekt teoks, sest Postimees soovis ise need aktsiad kokku osta," meenutas Savisaar.