Infotelefonile 16662 võib helistada erinevate mürgistusi puudutavate küsimuste korral, helistamine on anonüümne ning kõnedele kehtivad tavatariifid.

Mürgistusinfoliini kaheaastase tööperioodi vältel on helistajate arv pidevalt kasvanud. Helistajateks on nii tavakodanikud kui ka tervishoiutöötajad erakorralise meditsiini osakondadest, kiirabist ja perearstikeskustest. Ligi pooled kõnedest puudutavad laste ja noorukite mürgistusjuhtumeid, neist 30 protsenti hõlmavad kuni 3-aastaste lastega toimunud õnnetusi, teatas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Mürgistusinfoliinil töötavad kuus rahvusvahelise mürgistusteabekoolituse läbinud ja pikaaegse erakorralise meditsiini ning anesteesia- ja intensiivravi töökogemusega arsti ja õde.

Mürgistusteabekeskus avas oma telefoniliinid esmakordselt 6.oktoobril 2008. Esialgu vastati telefonile 16662 igal tööpäeval kaheksa tundi. Alates 2009. aastast muudeti vastamine ööpäevaringseks - esmaspäeva hommikust reede õhtuni. Sellest aastast nõustatakse helistajaid 16 tundi enam - esmaspäeva varahommikust kuni laupäeva hommikuni. Enamikes Euroopa riikides on mürgistusteabe infoliinid avatud 24h kõikidel nädalapäevadel, mis on ka 16662 pikemajaliseks sihiks.