“Ma ei mäleta 25 aasta jooksul matuseteenistuse jaoks mõnda nii rasket ja jubedat perioodi, kui on olnud see viimane nädal Pärnus,” rääkis Ots Pärnu Postimehele. “Jubedaim ongi see, et me pole suutnud kogu selle tragöödia juures salaviinaurkaid välja juurida.”

Otsa sõnul nägi ta alles nädalavahetusel, kuidas Vanal turul limonaadipudelites alkoholi müüdi. “Minge hommikul kell seitse või kaheksa turule ja salaviinamüüjaid leiate sealt, ma arvan, viis või kuus,” ütles Ots. “Seegi on jube, et salaviinale on ikka veel nõudlus.”

Pühapäeval oli kahe metanoolimürgitusse surnud noore inimese matus, rääkis Ots. Noored pidid just abielluma, sõrmusedki olid ostetud. Kolmekümneaastane eestlasest mees ja üheksateistaastane venelannast naine. “Kas saab midagi veel kurvemat olla: pere jäi loomata, lapsed sündimata,” lisas ta.

Otsa sõnul on õudne, et surnud on juba 58 inimest (praegu 60 — Delfi toim). “Aga kardan, et see pole veel tragöödia lõpp,” märkis ta. “Hakkame leidma laipu suvilatest, metsast, kõrkjatest, varemetest. Praegu matame ju enamjaolt korralikke inimesi.”

Üllatavalt palju süüdistatakse vene matustel praegu eestlasi, et need on rahaahnusest hakanud mürki müüma, ütles Ots. “Teravaim, mida ma president Lennart Meri intervjuu kohta Eesti Päevalehele, kus keeldutakse viinatragöödias hukkunuid riiklikult mälestamast, olen kuulnud, oli jällegi ühel vene matusel. Seal öeldi, et Lennart Meri pidas matusekõne oma poliitilisele laibale. Rängalt öeldud.”